Kategoriler
Diğer Toplum Web

Laptop/Dizüstü bilgisayar alırken dikkat edilmesi gerekenler 2013

Laptop (notebook, dizüstü bilgisayar) alırken dikkat edilmesi gerekenler 2013 . Yeni!

Merhaba.

5 yıl önceki makalemizde yine dizüstü bilgisayar alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini bahsetmiştik. Ancak 5 yıl oldu ve güncelliğini yitirdi. 

İşte güncel kılavuz:

  1. Ekran boyutu: Şahsi fikrimiz laptop alırken 15.6 inç ekranı olan dizüstü bilgisayar almanız.
  2. İşletim Sistemi: Artık birçok  laptop üreticisi/dağıtımcısı işletim sistemi olarak lisanslı  windows 7 ve windows 8 -10 serilerinden vermekteler. Şahsi fikrimiz windows 10 işletim sistemi ile verilen dizüstü bilgisayar almanız yönünde. Bazı firmalar laptopu aldığınızda işletim sistemi cd sini vermiyor bunları da göz önünde bulundurun. Nasıl oluyor derseniz vermeyenlerin birçoğu harddiskinizin bir kısmını bölmüş işletim sistemi ve donanım sürücülerini oraya eklemişlerdir. Her ürünün web sayfası var okuduklarınızdan bunu göremedi iseniz çekinmeyin eposta atın veya telefon açın bu durumu sorun. Yani lisanslı cd mi veriliyor yoksa hdd yi bölüp oraya mı eklemişler.
  3. Ekran kartı: Ekran kartı ise şahsi fikrimiz 2gb ve üzeri almanızdır. Artık yazılımlar gelişti, web standartları ağırlaştı, oyun grafikleri zaten canlı film gibi. 2gb altındaki ekran kartı olan bilgisayarlar birçok uygulamada özellikle oyunlarda yetersizler.
  4. Bellek: Ram(Rastgele erişimli hafıza) konusuna gelince kesinlikle minumum 4gb ve üzeri ram üzerinde olan laptop alınmalı. 8gb li bir dizüstü bilgisayar seçimi iyi bir tercih olacaktır.
  5. Batarya Ömrü: Laptoplarda belki de en önemli konulardan birisi de batarya ömrüdür. 6 cell ve üzeri yazanları tercih edin. Ürünü satın alırken mutlaka kontrol edin.
  6. Sabit disk: Harddisk yani sabit disk konusuna gelince tavsiyemiz 750gb ve üzeridir. (Ekleme: 26 Ağustos 2017 / Arkadaşlar Eski tip harddiskler yerine SSD diskler kullanırsanız bilgisayar en az 7-8 kat daha hızlanır. hem açılışta hem kapanışta hem işlem yaparken. )
  7. İşlemci: CPU (Merkezi işlem birimi) Minumum intel core i5 veya i7 amd serilerinden ise a8 veya a10 doğru bir tercih olacaktır.
  8. Kablolu/Kablosuz ağ kartı: Wireless 802.11b/g/n özelliğine sahip (N harfinin olmasını özellikle kontrol edin) kablosuz wifi kartının, 100/1000 Base T yani 100mb-1gb destekli kablolu ağ kartının olup olmadığına dikkat edin.
  9. Webcam: Kamera hususu aslına bakarsanız önemli, sosyal ağlar, mesajlaşma programları hayatın için de hem dizüstü kullanıp hem de harici webkamerası kullanmak hoş durumlar oluşturmayacaktır o yüzden üzerinde webcamı olup olmadığına dikkat edin.

Ekstralar:

  1. Optik Sürücü: Hepsinde Üzerindeki DVD okuyucu/yazıcısı birlikte gelir. Blu-Ray desteklemesi yararınıza olacaktır. Ancak çok da herkesin işine yarayacak bir özellik değil.
  2. HDMI Çıkışı: HDMI destekli bir bilgisayar ile lcd led tvlerinize bağlantı kurabilir laptop ekranı olarak kullanabilirsiniz. Eski nesil tv bağlantısından farkı adı üzerinde HD kalitesinde izleyebilirsiniz
  3. Kart Okuyucusu: ( SD/ MS/ MS Pro/ MMC) gibi kartları harici okuyucular ile uğraşmak üzerinde varsa, işlerinizi kolaylaştıracaktır.
  4. Çanta: Bazı dizüstü bilgisayarları alınca yanlarında çanta vermiyorlar. Bu durumda internetten ekran boyutunuza uygun bir tane satın alabilirsiniz. Çanta verilip verilmediğini ilgili notebook üreticisine telefon açıp veya eposta atıp öğrenebilirsiniz. Hepsinin Türkçe içerikli web siteleri var.

En önemli hususlar bunlar idi. Acele etmeyin. Araştırın. Fakat birçoğunuz diyeceksiniz ki bu özelliklere sahip bir dizüstü bilgisayar bu makalenin yazıldığı 3 Şubat 2013 tarihinde 1500-2000TL den aşağı olmaz. Doğru fakat 1.000 tl zaten veriyorsunuz 1000 tl verip devamlı sıkıntı yaşayacağınıza, bir süre sonra “off bune yavaşlık”, “aaa oyun donuyor”, “sayfalar çok geç yüklüyor” vb şeyler diyeceğinize, paranızı biriktirin veya taksitle mutlaka bu özelliklere sahip laptop (notebook) alın derim. 🙂 Bu özellikteki bilgisayar da zaten size yavaşlığı unutturur, uzun yıllar kullanırsınız. Bana güvenin çünkü pişman olmayacaksınız..

Makale: Murat Esgin (Lavinya.Net Webmaster) webadmin[at]lavinya[dot]net

NOT 1: Arkadaşlar yorum yazmaktan çekinmeyin, sorun araştırın. Ancak şunu hatırlatmak isteriz hiçbir bilgisayar firması ile alakamız yok. Bu konuda falancı marka bilgisayarı alın demeyiz/diyemeyiz etik olmaz, reklama girer, bu konuda hassasiyet gösterirseniz seviniriz. Zaten makaleyi sade ve herkesin anlayabileceği tarzda yazdığımızı düşünüyoruz, Umarız yardımcı olmuşuzdur.

NOT 2: İnternet artık hayatımızın bir parçası çoğumuz elektronik ürünleri netten satın alıyoruz. Bu yüzden herkesin anlayacağı şekilde yazdığımızı düşündüğümüz İnternetten güvenli alışveriş nasıl yapılır?  ile Ücretsiz Antivirüs Yazılımları adlı makaleleri lütfen mutlaka okuyun. Olmazsa olmaz türünde konular.

Sevgiyle…

(Not: Güncelleme Ağustos 2017)

“Laptop/Dizüstü bilgisayar alırken dikkat edilmesi gerekenler 2013” için 60 yanıt

laptop aldım windows 8,1 single luage üzerinde yuklu geldi format atmam gerekti virus buastırmıstım formattan sonra window original yazmıyor ne yapmalıyım

meraba ben lenovo y5070 notebook almayi dusunuyorum da oyun icin yani sizce iyi mi yoksa daha iyi bir oneriniz varmi butcem max: 3000tl. oneriniz varsa 15,6″ olmali simdiden tesekkurler.

Arkadaslar bahsettiginiz ozellikler guzel bir cogunuzun ama iki noktaya dikkat cekeyim onlarada dikkat edin.
ekran karti isterseniz 5 gb olsun bit hizi dusukse ise yaramaz bit hizi yuksek ekran kartlarini tercih etmeyi unutmayin
Birde ikinci konu cpu daki ghzin yuksek olmasi i 7 alirsin ama 1.9 ghz islemci olur yavas gelir 3 den asagi ghzlere yanasmayin.

Merhaba. Ben hp intel core i5 4400 almayi düşünüyorum 750gb hafiza 8gb ram 2gb ekrsn karti 1.7ghz ismlemcisi var knight felan oynucam ama kasarcmi bilmiyorum yardimci olur musunuz?

merhaba. ben msi cx61 i7 4712mq gt820m 8g ram 1tb . 1869tl ye laptop aldım. Genelde solidwors autocad matlab ansys için kullanmak istiyorum. bu programlarda sizce üstün performans gösterir mi. Arada bide oyun oynamak istiyorum. yeni çıkan oyunları nasıl oynatır acaba… oyunlar açısından sanki ekran kartı biraz düşük gibi ama işlemci açığını kapatabilir mi.
Teşekkür ederim . 🙂

ben makine mühendisiğine yeni başlayacak bir öğrenciyim.eski bilgisayarım oldukça eski,çizimler ve 3d için bilgisayara ihtiyacım var.alternatifleri değerlendirdim ve lenovo y50-70 İ7 işlemcili üründe yoğunlaştım ama etraftan msi önerenler var,pek adını duymadım ileride sıkıntı yaşar mıyım sizce,aileme de yük olmak istemiyorum üniversiteyi bununla çıkarmam lazım ne önerirsiniz

Bu konu hakkında bende bende bir makale ele almıştım ancak sizin makalenin artık bir güncelleme zamanı gelmiş sanırsam 🙂

Mrb, ben 1200 civari bir butcem var laptop almak istiyorum ama fsaglam bisey olsun istiyorun oyunlarda fln donmasin netten de online film izleyebileyim yeter. Bana onerebileceginiz bi laptop var mi ? Lutfen yardimci olun…

merhaba oyun vede sorunsuz onlıne film seyret mek için diz üstü öneriniz ne olabilir
asus x550ln-x0o602d core i5 4200 u 8gb 1tb 2gb vga nasıl sizce

selam, iyi günler ben laptop alacağım, fakat teknoloji hakkında pek bilgim yok sitenizdeki önerilerden anladığım kadar araştırarak bulduğum
Asus X550LN-XO069D i5-4200U 4GB 500GB 2GB VGA (#123654407) özellikleri ise: LaptopÜrün Tipi: AsusMarka: Intel Core i5İşlemci Tipi: 1.6 Ghz – 1.9 Ghzİşlemci Hızı: 4 GBBellek (RAM): 330 GB – 640 GBHard Disk Kapasitesi: 15″ – 15.9″Ekran Boyutu: 2 GBEkran Kartı Hafızası: PaylaşımsızEkran Kartı Tipi: SıfırDurum: Var, BaşlamamışGaranti: 2 Yıl – 3 YılGaranti Süresi: TürkiyeGaranti Geçerlilik Yeri: Var, AçılmamışKutu: DOS aynen bu şekilde yazmaktadır. fiyatı 1.299tl olarak bildirmektedir
lütfen acil olarak görüşünüzü bildirirmisiniz şimdiden tşklr.

teşekkürler ha bu arada ben laptopda sırf popüler oyunları oynamak istiyorum acaba laptop umun özelliklerinin en düşük nasıl olması gerek ram,işlemci,ekrankartı falan filan

Orçun bey merhaba bahsettiğiniz bilgisayarın özellikleri gayet iyi bize göre. oyun işine gelince sıkıntısız yeni oyunları oynamak istersen bu NVIDIA GeForce 710M kullanıyor, nvidia 7 serisinin giriş seviyesi ona göre düşün. http://www.nvidia.com.tr/object/geforce-gt-700m-graphics-cards-tr.html#pdpContent=2 buradaki tabloya bakabilirsin, işlemcide veya ramde sıkıntı çekmessin ancak ekran kartını belirttim iyi ama yeni oyunlar için yetersiz. http://www.notebookcheck-tr.com/Mobil-Grafik-Kartlari-Benchmark-Listesi.10102.0.html şuradan da baba bir karşılaştırma yapabilirsiniz. hoşçakalın.

Rafet bey merhaba arkadaşınızın ram, işlemcisi gayet iyi ama 8gb ekran kartı olayını anlamadım, harddisk ise düşük alanlı sayılır.

Merhaba,
http://www.bimeks.com.tr/urun/143361/samsung-ativ-book-np-450r5g-x07tr-w8-.aspx#specs
Bu Notebook’un fiyatına oranla gayet iyi olduğunu düşünüyorum.
Aklımda kalan, 8 GB RAM’in 1333 Mhz olması. 1600 Mhz veya daha üstleriyle performansı çok farkeder mi?
Birde 32-64 bit mi ve Ekran Kartı kaç bit bunları gittiğimde sorucam. Alıcağım cevaplar hangileri olursa yeterli veya iyi olur? Özellikle oyun performansını merak ediyorum. Açıklarsanız sevinirim.
Teşekkürler.

bir arkadaşımın laptop özellikleri şöyle sizce oyunlar için yeterli mi ?

8 GB RAM
İ7 işlemci
8 GB ekran kartı
200 gb harddisk
Windows home premium

Alp bey takdir sizin ihtiyaçlarınıza göre birçok alışveriş sitesinde yüzlerce çeşitler var, 2000 TL ye de gayet iyi özellikli bir laptop alabilirsiniz.

Merhaba Umut bey, bilgisayar özellikler gayet iyi, ancak bu donanımla +windows işletim sistemi lisans parası eklenince daha fazla olur diye fiyat azalsın diye koymamışlar, kendiniz lisansı bir windows alabilir, veya ücretsiz linux dağıtımlarından olan linux mint veya ubuntu yu öneririm. güle güle kullanın.

Genel Özellikler
Menşei P.R.C.
Garanti 24
İşlemci Özellikleri
İşlemci Markası Intel
İşlemci Teknolojisi Core i7
İşlemci Hızı 2.4 GHz Turbo ile 3.4 GHz
İşlemci Numarası 4700MQ
Ram Özellikleri
RAM Kapasitesi 6 GB
RAM Tipi DDR3
Ekran Özellikleri
Ekran Boyu 15.6 inch
Ekran kartı
Ekran Kartı Markası AMD
Ekran Kartı Hafızası 2 GB
HDD Özellikleri
Disk Kapasitesi 1 TB
Grafik Kart
Ekran Kartı Chipseti R7 M265
Optik Sürücü Özellikleri
Optik Sürücü DVD SUPER MULTI
Sensör
Çözünürlük 1366 x 768
Diğer
İşletim Sistemi Windows 8.1
sizce iş görürmü ?

merhaba Ben evde kullanmak için bir pc baktım.
AMA bir bakarmısınız nasil bir bilgisayar oyunlar için iyi bir bilgisayarmı yardımlarınız için simdiden tesekkur ederim

Marka : Samsung Ekran Kartı Belleği : Paylaşımlı Maksimum Ekran Çözünürlük : 1366 X 768 Sistem Belleği (Gb) : 4 Gb İşletim Sistemi : Windows 8 Ekran Boyutu : 15.6” İnç Usb 3,0 Desteği : Yok Notebook İşlemci Tipi : Intel Celeron 3G Desteği : Yok

merhaba, progalama uzerıne calısmalara baslıyorum. unıversıte 1 cı sınıf pc muhendıslıgı okuyorum. bır dızustu bılgısayara ıhtıyacım var. fıkırlerınıze acıgım. max fıyat 2 000 tl dır. yardımlarınızı beklıyorum 😀

Merhaba ben de endustri muhendisliginde doktora yapiyorum uygun fiyatli bir toshiba buldum
Display features:
15.6 inch screen.
High definition display.
DVD+RW/DVD-RW (read/write).
Graphics:
Shared graphics card.
Intel HD Graphics 4000.,
CPU, Memory and Operating System:

Intel Core i3 dual core .
3110M processor.
2.4GHz processor speed.
4GB RAM.
1000GB hard drive.
Microsoft Windows 8.

Bu ozelliklere sahip, aldim da fakat i5 veya i7 olmayisi kafama takildi. Sizce diger ozellikleriyle birlikte dusundugumuzde iyi bir laptop diyebilir miyiz? yani islemci acigini kapatir mi? Eger yetersiz oldugunu dusunurseniz lutfen dusuncenizi paylasin cunku 3 hafta icinde geri iade sansim var henuz kullanmadigim icin.

merhaba arkadaşlar eğer u sitedeki üst tarafaki önerilere uyan bir laptop arıyorsanız lenovo y500 veya macbook retina üstte yazanların her özelliği uyuyor bende machbok retina pro var 4 yıldır kullanıyorum kasa yıpranmaz süper bir makine kullanıcılara öneririm

S.a arkadaslar ben 2. el laptop aldım güzel bişeye benziyor ama anlamadıgım laptop ACER marka ama acarken Packart Bell yazıyor. sistem üreticisi packart bell diyor. dier sorunum ise fn tusu calışmıyor F tuslarına basınca direk çalışıyor neden acaba? yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.
Sorum Şöyle : netten canlı yayınlanan maçları izlemek için üyeliğim var alacağım bilgisayarda sizce nasıl bir ekran kartı tercih etmeliyim. Yada bu konuda ekran kartı haricinde asıl dikkat etmem gereken şey başka bir özellik midir ???
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

hocam s.a. su ekran kartları arasında cok fark varmıdır yanı sızın bu yukarda yazdıklarınıza uyuyor mu hepsi ?AMD Radeon HD8670M— AMD Radeon HD8750M—- AMD Radeon™ HD7670M

şimdiden teşekkürler…

Admin bir şey soracaktım siz demişsşiniz alırken 2 gb olsun diye ama 1 gb 128 bit ekran kartlı bir laptop 2 gb 64 bitten daha kalıtelı ve oyun acısından daha iyi bir teknoloji bu konuya açıklık getirin.Bir de 17 inç laptopum var ama oyular eski herhâlde belkı ondan 15.6 ınç boyutunda oynatıyor ve maus ta çalışmıyor bu neden olabıılır acaba teşekkürler 😀

Rabia hanım merhaba. kusra bakmayın lütfen gerekçesini yukarıda yazdık. marka model veremeyiz ancak siz yukarıdaki makalenin bir çıktısını alın. laptop satıcılarına gidin bu özelliklerde bu makaleye uygun istiyorum diyin. yardımcı olacaklardır eminim.

Merhaba, ben endüstri mühendisliği bölümünde okuyorum. Program derslerimi falan düşününce en az nelerin olmazsa olmaz olduğunu söyleyebilir misiniz bir fikriniz varsa? Bir de rica etsem direkt model tavsiyesi verebilir misiniz?

Bana bu yazdığınız özellikleri sağlayan uygun fiyat 15.6 ve üzerei olursa iyi olur bi laptop önerirmisiniz oyunlara karşı dayanıklı

Merhaba dediğiniz özelliklerin hepsi uyuyor ben oyun oynamak için Pc alacağım ama ekran kartım 1gb sorun olurmu acaba? Islemcim Intel I5 2.60 GHz Ram 8gb Windows 8 1gb ekran kartı

Ben ekran kartının kaç bit olduğuna çevremden aldığım bilgiye göre önem vermeye başladım . Asus almayı düşünüyorum ekran kartı modeli gt610 modeli 64 bit . 128 bit olana göre farkı nedir .

Merhaba Deniz. Bilgisayarında upgrade yani yükseltmeler yapılıp, yeniden güzelce kurulup uzun yıllar yine kullanabilirsin, ancak bu masraf+uğraşlar demek olacaktır. Tavsiyem satın, bilgisayarcılara sorun veya nette bu tür ikinci el satış sitelerinde satabilir, yukarıdaki makaledeki gibi bir bilgisayarı al. tercih senin 🙂

Cok tesekkur ederim. Cok aciklayici bir makale olmus. Emeginize saglik.

merhaba size bir şey danışmak istiyorum .benim asus k52j model bir laptopım var. geçen sene üzerine çok az çay dökmüştüm. bilgisayarın ekranı gitti kapandı.ama aylar sonra açıldı. yalnız ses çıkarıyordu ve ara ara yine ses çıkartıyor . yine kullanılabiliyor şu anda bu bilgisayardan yazıyorum mesela. ama eskisine göre daha yavaş hatta kaplumbağ hızında desem yeridir . laptop bozulduğunda ilk önce servisine götürdük onlar ana kartının zarar gördüğünü söylemişti . ve ana kartının değiştirilmesi gerektiğini söylediler.bilgisayarın yarı fiyatı kadar masraf çıkarttılar. ben de yaptırmamıştım o zaman . ve şimdi de ilave sorunlara dns sunucusuyla ilgili sorunlar eklendi yanıt vermiyor falan diyor. bu bilgisayarı ilk aldığımızda çok hızlıydı ne zaman programlar yüklemek için bir bilgisayarcıya götürdük orda kaldı sonra gittik aldık bilgisayarın açılış kapanışı yavaşlamış açılırken kapkara bir ekran çıkıyor bayağa geç açılıyordu çay dökülmeden öncede sorun vardı. yani ne oldu bilgisayara anlayamadım ağırlaşmıştı zaten. şimdi ben bu bilgisayarı yaptırsam mı yoksa yenisini alsam mı kararsızım lütfen bana bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim…

hocam bir sorum var. samsung leptolumun ekrani iceriden catladi. bu sorunu onarmak icin hurdaya cikmis leptopun birinden ic ekran panelini sokup bilgisayarima takacagim. anck wxga diye bir ekran turu yeni takacagim panel. bu ekran turu nasildir cozunurluk acisindan vs.. ?

2008 yılında yazdığınız o yılların laptopları için çok faydalı idi eminim birçok kişi yararlanmıştır İnşallah üşenmeyip bu makaleyi laptopu olup olmayan herkes okur…

Burda yazanların hepsını alıp sadece ekranı 16 ınch alsam fıyat yuzde kac duser ? % ?

Burda yazanların hepsını alıp sadece ekranı1h alsam fıyat yuzde kac duser ? % ?

Oğluma bilgisayar bakmadan önce bu sektördeki son gelişmeleri yorumlardan öğreniyim diye
Gogıl Hoca’ya “dizüstü bilgisayar nasıl olmalı” diye sordum karşıma çıktınız.
Teşekkürler.
Temel olarak nelere dikkat etmem gerektiğine dair son derece anlaşılır kriterler koymuşsunuz.
Aradığım bilgisayardaki temel özellikler elimde artık.
Size rastladığıma sevindim.
Sanal ortamda elinizi sıkamadığıl için borcumuzu dua ile yerine getirelim.
Allah razı olsun…

Merhaba birşey hakkında danışacağım araştırdım en iyisi windows 7 ultimate oalrak karar verdim . İnternetten birşey indirirken windows 7 ye indirilebilir diyor ya mesela beniimki windows 7 ultimate indirir mi yoksa sonunda ultimate var diye indirmez mi teşekkürler

Abdurrahmen ve Emir bey teşekkürler ne mutlu bize.
Mehmet Bey; i7 den devam edin (şahsi tavsiye)
Burak bey; 1. sorunuza gelince size kalmış ancak oyun illaki 17 ekranda daha rahat ve kullanışlı olur ancak 17 laptop alacağınıza masaüstü tercih edin bence oyun ağırlıklı ise.
2. sorunuza gelince windows 8 bana göre 7 den daha iyi ve kullanışlı ayrıca. ancak yeni olduğundan olsa gerek bazı yazılımlar henüz buna adapte edilmedi ve haliyle bazı sürücüler vs. zamanla alakalı 1 sene sonra sorunsuz uyum olur eminim.
3. sorunuza gelince; ram konusu açık aslında minimum 4 olsun 8 illaki süper olur 🙂 ancak fiyatı da artacaktır illaki.
4. sorunuza gelince; sabit disk türkçesi hardisk ingilizcesi şaka değil umarım. verilerin depolandığı mekanik pc aksamı diyelim.
750 ve üstü olursa iyi olur 😉
5. sorunuza gelince; anlamadım kusra bakmayın.
6. sorunuza gelince (optik okuyucu ile ilgili olan); cd dvd okuyucu dersem umarım anlarsınız.
7. sorunuza gelince; hdmi çıkışı dediğiniz gibi led lcd tipi tvler için. yoksa da uğraşmayın ihtiyaç duyacağınızı pek sanmam. film, fotoğraf düşkünleri genelde kullanırlar.
Diğer sorularınız cevapları da aslında makalede var lütfen tekrar okuyun. İlginiz için teşekkürler. Kolay gelsin…

merhaba lavinyanet , iyi günler ben laptop alacağım ama 3 ay sonra evet şimdi oyun ağırlıklı alacağım onun için 17.inç zorunlumudur yoksa 16 falanda alsam birşey fark eder mi ? 1. sorum buydu .
Windows 8 , arkaşlarım pek önermiyor ve windows 7 premium al diyorlar peki windows 7 premium alacağım yani . aldım kullannıyorum mesela bir siteden birşey indirirken windows cp ve 7 ye indirilebilir diyor ya hani benimki premium ama başında 7 De yazıyor pc me indirebilirmiyim yani ? 2. sorum buydu
Ekran kartını alır iken lütfen 2 cigabayt üstü olsun diyyeceğim inşallah. (bu soru değildi )
4gb ram ya bunlar böyle standart mıdır yani 8 gb ram olması fiyatında oynama yaparmı (3.sorumdu)
Batarya , alırken şöyle rahat 3 buçuk saat dayananından alacağım .
Sabit disk ; Sabit disk nedir ve ne işe yarar 750 gb standartmıdır (4.sorum )
işletim sistemi i7 den fazgeçmeyin diyorlar ondan dolayı öyle alacağım bir sakınca olurmu size ? 5.sorum
Kablosuz ağ zaten bizim ev internetine rahatçana bağlanabilecek bir kablosuz ağ yapılı bir laptop alacağım 🙂
Web cam ise standart 1.3 megapikseller var ondan alacağım zaten 🙂
Optik sürücü nedir ne işe yarar (6. sorum )
HDMI çıkışını biliyorum laptopu tv ye bağlıyoruz ama işte , bizim tv hd yada lcd yada led değil . Bağlanırmı (7.soru)
Kart okuyucu ise bu kadar özellikli bir laptop alccaksam kart okuyucusu da iyi olur heralde değilmi (8. soru)
Herhangi bir mağazadan alacağım için çantayıda vereceklerini sorarım olmadı yanında bir tane çantada alırım para vermiş iken .
Hemde yanında bir mouse alacağım (kablosuz) 20 TL ye güzel iyi birşey :)))
Şimdi lütfen bu sorularıma cevap yazın nolur 3 ay sonra alacağım çok güzel bir makale bu yaaa 🙂 Hemde aldığım zaman üst katımda bir pc mühendisi oturuyor onu çağırıp rica edip virüs programı kurduracağım 🙂
Şundaki pc em masaüstü buna yeni bi lcd alacağım masaüstü için lcd varmıdır ??? acaba (9.soru)
Birde masaüstüme yazıcı alacağım . 🙂
Heh masaüstüm windows xp xp biraz eski artık benimde windows 7 ye girişmem lazım .) Zaten bi masaüstü bide laptop bizim aileyi idare eder annem kullanmıyor zaten ablma girmez babam masaüstü bende kendime laptop alıcam sorularıma cevap yazar mısınız ? Güzel makale bu 🙂 Haydi teşşekürler iyi günler dilerim 🙂

tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim gerçekten güzel bi çalışma olmuş ellerinize saglık birde sorum var ben üniversite okuyorum bu yüzden bizim elektrik çizimlerimiz var ve ben oyunuda çok seviyorum bu yüzden işlemcim amd mi olsun yoksa core i7 mi cevap verirsenin çok memnun olurum tekrar ii çalışmalar kolay gelsin

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Bende tam yeni bir notebook alıyım derken önüme çıktı bu yazınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.