Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Umut Kaya

Burada Diğer Rock Müzik Sanatçıların Panoları Bulunmakta. Bildiriler, konserler, albümler, şarkı sözleri, incelemeler ..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
CANER
Görevli
Görevli
Mesajlar: 807
Kayıt: Cumartesi, Ağustos 19, 2006 13:33
İsim: Caner
Konum: İstanbul

Umut Kaya

Mesaj gönderen CANER »

Umut Kaya, müzik hayatına lise orkestrasında davul çalarak başladı. Dokuz  Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri  bölümünde öğrenim gördü. İzmir’de Türkçe canlı müzik geleneğini başlatan Detone isimli grubuyla kısa zamanda hem cover parçalarla, hem de kendi parçalarıyla ün kazandı. Bornova marşı olarak  ta bilinen parçalarıyla grubu Detone ile birlikte bir çok üniversite şenliklerinde, festivallerde  ve  barlarda performans sergiledi. Detone ile birlikte  2007’de gerçekleşen 12. Roxy Muzik Günleri’nde özel ödüle layık görüldü. Umut Kaya’nin aynı zamanda Benim Annem Bir Melek dizisinin jenerik müziğinde imzasi bulunmakta.

Umut Kaya 2008 yılının aralık ayında yayınladığı ilk solo albümüyle dinleyicilerinin karşısına çıktı. Albümde yer alan 10 parçanın söz ve müzikleri kendisine ait olan Umut Kaya (Mevsimler Geçerken;Yanıma Yataydı söz: Umut Kaya-Barış Karaduman) Albümünün ilk video klibini İlkay Nişancı  yönetmenliğinde mevsimler geçerken isimli parçasına çekti. Bu video klibi ile  müzik kanallarında haftalarca bir numara kaldı. Albümün 2. Video calışmasını 2009 yılının nisan ayında Mor Yazma isimli şarkıya çeken Umut Kaya, Office Project
tarafından animasyon olarak hazırlanan  Mor Yazma videosu ile  müzik kanallarında bir  numaraya kadar yükseldi. Umut kaya ilk albümünün konserlerine devam etmektedir.

Bilgiler sanatçının resmi web sitesinden alınmıştır.

Ben kendisini çok başarılı buluyorum ve şarkılarını da severek dinliyorum .
Cevapla