Re: siz ne zaman tanistiniz onunla?..
gönderen Asaf » Çarşamba, Mart 24, 2010 02:08
Daha önceden yazdığım bir yazıyı aktarayım:
Gördüğüm en iyi hafızaya sahip, en komplekssiz insanlardan biridir feridun düzağaç...
1994 mayıs ayında radyoda dinlediğim "lavinia" şarkısıyla tanıştım onunla, kimin söylediğini bilmeden... çok sonraları öğrendim grup tını'nın söylediğini... uzun süre kaseti aradım, bulamadım... en sonunda radyo kaydına razı oldum...
aradan 3 yıl geçti bir diyaliz seansında kral tv'de bir klip gördüm; şarkı tanıdık, ses tanıdık... şarkının sonunda öğrendim feridun düzağaç'ın solo albüm çıkardığını... ancak yeni "lavinia" yorumunu sevememiştim...
bu böyle böyle yıllar boyu devam etti... "tüm hakları yalnızlığıma aittir" albümünün çıktığı yıl bir internet sitesi açtı feridun düzağaç... bir e-mail yazdım... tıpkı şimdi buraya olduğu gibi fazla üzerinde durmadan parmaklardan dökülenleri yazdım... aradan kısa bir süre geçmişti ki cevap geldi; hemen her cümleme verilmiş cevaplarla dolu bir e-mail...
aradan tekrar bir süre geçti; feridun düzağaç'ın izmir'e geleceğini, önce karşıyaka'da bir söyleşiye katılacağını daha sonra da bir konser vereceğini öğrendim... fakat bir diyaliz seansı günüme denk geldiği için gidemeyecektim...
gün geldi çattı... seanstayım, söyleşi vakti yaklışıyor, içim içimi yiyor... seansın bitmesine 1,5-2 saat var... doktorları, hemşireleri zar zor ikna edip seansı yarım bırakıp çıktım... doğru dıgıl cafe'ye gittim; bir süre bekledikten sonra geldi ve söyleşi başladı... hiçbir şey sormadım sadece dinledim... söyleşi bittiğinde önüne çıktım; tokalaştık (kadın-erkek farketmez, şimdiye kadar tokalaştığım en güzel ellerden biriydi... kendisiyle tokalaşanlar bunu iyi bilirler...) ve kendimi tanıttım, hemen hatırladı... e-mailimde yazdıklarımdan söze girdi; etrafımıza toplananlarında bilmesi açısından lavinia mevzusunu* tekrar anlattı... ardından "uçağa klip çektik haberin var mı?" diye sordu... "yok" dedim... "doğru dedi, zaten haberin olsa da seyretmeyecektin"** dedi gülerek... "evet, seyretmeyeceğim" dedim... biraz daha sohbet edip ayrıldık...
*: yazdığım e-mail'de "lavinia'nın solo albümde ki yorumunu grup tını-öğrenci indirimi albümündeki yoruma oranla beğenmediğimi" söylemiştim... verdiği cevapta "o da tam olarak beğenmediğini ancak ada müzik'le anlaşmazlığa düşmeleri nedeniyle o yorumu kullanamadıklarını" söyledi... şarkıyı yeniden bestelemek zorunda kalmış...
**: yine aynı e-mail'de "son albümünden "uçak" adlı şarkısını sevdiğimi" söylemiştim... cevabında "o şarkıya klip çekmeyi düşündüklerini söylemiş ve bir fikrim olup-olmadığını" sormuştu... ben de "o şarkıya klip çekilirse seyretmeyeceğimi çünkü her dinleyişte ben kendim o şarkıya klip çekiyorum" demiştim... aradan 6 yıl geçti, klip çekmeye devam ediyorum... aslında genelde tüm feridun düzağaç şarkılarına çekilmiş klipleri seyretmemeyi tercih ediyorum...