Pano Anasayfası

Lavinya.Net Panolar

Yazar Mesaj

Lavinya.Net Panolar : Makaleler, Yazılar, Şiirler ve sizin şiirleriniz  :  Affetmenin Hafifliği

GULCIN
TarihTarih: Cuma, Aralık 15, 2006 10:28
MesajMesaj konusu: Affetmenin Hafifliği
Üye Üye
Yaş: 23 Burçlar: Oğlak Meslek/Sektör: Muhasebe Kayıt: 14 Aralık 2006 Mesajlar: 659
Bir lise öğretmeni bir gün derste öğrencilerine bir teklifte bulunur: "Bir hayat deneyimine katılmak ister misiniz?" Öğrenciler çok sevdikleri hocalarının bu teklifini tereddütsüz kabul ederler. "O zaman" der öğretmen. "Bundan sonra ne dersem yapacağınıza da söz verin" Öğrenciler bunu da yaparlar. "Şimdi yarınki ödevinize hazır olun. Yarın hepiniz birer plastik torba ve beşer kilo patates getireceksiniz!" Öğrenciler , bu işten pek birşey anlamamışlardır. Ama ertesi sabah hepsinin sıralarını üzerinde patatesler ve torbalar hazırdır. Kendisine meraklı gözlerle bakan öğrencilerine şöyle der öğretmen: "Şimdi, bugüne dek affetmeyi reddettiğiniz her kişi için bir patates alın, o kişinin adını o patatesin üzerine yazıp torbanın içine koyun." Bazı öğrenciler torbalarına üçer-beşer tane patates koyarken, bazılarının torbası neredeyse ağzına kadar dolmuştur. Öğretmen, kendisine "Peki şimdi ne olacak?" der gibi bakan öğrencilerine ikinci açıklamasını yapar: "Bir hafta boyunca nereye giderseniz gidin, bu torbaları yanınızda taşıyacaksınız. Yattığınız yatakta, bindiğiniz otobüste, okuldayken sıranızın üstünde? hep yanınızda olacaklar." Aradan bir hafta geçmiştir. Hocaları sınıfa girer girmez, denileni yapmış olan öğrenciler şikayete başlarlar: "Hocam, bu kadar ağır torbayı her yere taşımak çok zor." "Hocam, patatesler kokmaya başladı. Vallahi, insanlar tuhaf bakıyorlar bana artık." "Hem sıkıldık, hem yorulduk?" Öğretmen gülümseyerek öğrencilerine şu dersi verir: "Görüyorsunuz ki, affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz. Kendimizi ruhumuzda ağır yükler taşımaya mahkum ediyoruz. Affetmeyi karşımızdaki kişiye bir ihsan olarak düşünüyoruz, halbuki affetmek en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir.

alıntıdır

benkisacafd
TarihTarih: Çarşamba, Aralık 20, 2006 16:01
MesajMesaj konusu: Re: Affetmenin Hafifliği
Dengesiz Üye(Banlı) Dengesiz Üye(Banlı)
Yaş: 22 Burçlar: Başak Kayıt: 11 Aralık 2006 Mesajlar: 149
bunu daha önce duymuştum..güzel bir ders vermiş öğrencilerine..hemde en zor olanı hayat dersi......ama affetmek hikayelerdeki kadar kolay olmuyor malesef her zaman... Mad affetmek büyüklüktür ama affedememek te var işin içinde hiç bir zaman affedilmeyecek olanlarda var.......... Sad zor zor zor,affetmek sandığızdan daha da zor...

sehrikalp
TarihTarih: Çarşamba, Aralık 20, 2006 16:25
Admin Admin
Yaş: 34 Burçlar: Oğlak Meslek/Sektör: Bankacılık / Finans Şehir: İstanbul Kayıt: 18 Eylül 2005 Mesajlar: 647
Aklı ve mantığı yerindeyken, hatayı göre göre yapan bir insanı (eğer bu hata benimle ilgili olumsuz sonuçlara sebep oluyorsa) asla affetmem. Hiç bir yükte hissetmem. Bu çok defa olmuştur hayatımda. Hatayla yapıldığına inanırsam da kesinlikle affederim. Öyle hatalar vardır ki, hata olduğunu kabul etmek zordur. Örneğin; aşkta. Başka biriyle bir anlık yakınlaşma sonucu yakalanan sevgili: Zayıf bir anımdı. İnan seni seviyorum diye yalvarsa, kendini bile öldürse affetmem. Affetmedim de zaten.

carizma
TarihTarih: Perşembe, Aralık 21, 2006 17:20
Takımdan Takımdan
Yaş: 17 Burçlar: Akrep Meslek/Sektör: Öğrenci Şehir: İzmir Kayıt: 11 Ekim 2006 Mesajlar: 978
Çok güzel bir yazı.Acaba benim ne kadar patatesim olurdu.Merak ettim. Smile
Paylaştığın için teşekkürler.

yaskaman
TarihTarih: Perşembe, Aralık 21, 2006 17:24
Misafir
affetmek bir erdemdir.. erdem ise insan olmanın gereklerinden biri..
kinci olmanın kimseye bir faydası olmayacağı gibi ruhumuza olan zararı çok fazla. gelin küçük damlalardan okyanuslar yaratıp boğmayalım birbirimizi.. Idea

GULCIN
TarihTarih: Cuma, Aralık 22, 2006 10:11
Üye Üye
Yaş: 23 Burçlar: Oğlak Meslek/Sektör: Muhasebe Kayıt: 14 Aralık 2006 Mesajlar: 659
yorumlarınız için teşekkürler....
Affetmek bi erdemdir ama affedilmeyi haketmeyen insanlar da olabilyor malesef ki

yaskaman
TarihTarih: Cuma, Aralık 22, 2006 11:27
Misafir
işte asıl erdem affedilmeyi hak etmeyenleri bile affedebilmektir.. Idea

GULCIN
TarihTarih: Cuma, Aralık 22, 2006 11:30
Üye Üye
öyle an oluyor ki öyle büyük oluyor ki hata istesen de affedemiyosun ya da affediyosun tekrarlıyor

yaskaman
TarihTarih: Cuma, Aralık 22, 2006 11:34
Misafir
sen affetmekten imtina etmek istiyorsan bu senin seçimin olur. ama kusur işleyen insan ancak affedildiğinde mahçup olur Wink

sehrikalp
TarihTarih: Cuma, Aralık 22, 2006 12:22
Admin Admin
Yaş: 34 Burçlar: Oğlak Meslek/Sektör: Bankacılık / Finans Şehir: İstanbul Kayıt: 18 Eylül 2005 Mesajlar: 647
Öyle insanlar vardır ki; affınızı kazandıklarında bunu bir taviz olarak görürler ve taviz tavizi doğrur. Hatalar zincir olur ve zarar gören yine biz oluruz. Bu gibi insanları ayırt etmek gerekir. Çok temiz kalplisin yaskaman. İncitirler seni. Dikkat et.

GULCIN
TarihTarih: Cuma, Aralık 22, 2006 13:09
Üye Üye
çok haklısın sehrikalp çok inciniyor insan Crying or Very sad

yaskaman
TarihTarih: Cuma, Aralık 22, 2006 16:07
Misafir
Teşekkür ederim sehrikalp. Hepimiz ortaklaşa kirlettiğimiz bu dünyada temiz kalmak adına çaba gösteriyoruz. Dediğiniz gibi taviz verdiğimiz insanlar bazen iyi niyetimizi suistimal edip bizi incitebilirler. elbette böyle insanları seçebilmeliyiz ama iyi olmaktan yorulmamalı insan. kaba tabirle enayi de olsak iyi olalım.
film bittiğinde kötüler dışarıda, iyiler kalplerde kalır..

dinledimdeanladim
TarihTarih: Cuma, Aralık 22, 2006 16:21
Banlanmış Üye Banlanmış Üye
Yaş: 20 Burçlar: Oğlak Meslek/Sektör: ogrenci Şehir: İstanbul Kayıt: 29 Eylül 2006 Mesajlar: 325
affetmek bana zor gelmiyo ama önemli olan hatalı tarafın af dileyebilmesi....karşı taraf af diliyorsa zaten bu pişman olduğu anlamına gelir.o zaman affetmek gerekir tabii burada bize affedebilecek parçalanmamış bi kalp bırakılması da önemli..hımmm kafam karıştı şimdi Smile suçtan suça af değişir diyelim

blackpearl
TarihTarih: Cumartesi, Aralık 23, 2006 01:30
Misafir
evet bende duymuştum..Çok güzel bencede zaten affetmek allaha mahsus birşey bence..

Mesajları göster:  

Tüm saatler GMT +3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Yeni Başlık Gönder

Valid xhtml 1.0 Strict code