Pano Anasayfası

Lavinya.Net Panolar

Yazar Mesaj

Lavinya.Net Panolar : Feridun Düzağaç  :  neden feridun düzağaç??

sokaklardaevcil
TarihTarih: Çarşamba, Aralık 13, 2006 00:53
MesajMesaj konusu: Re: neden feridun düzağaç??
Üye Üye
Yaş: 19 Burçlar: Kova Şehir: Bursa Kayıt: 13 Aralık 2006 Mesajlar: 45
neden mi feridun düzağaç? cevabı çok basit.arkadaşlar şöyle bir bakalım etrafımıza bu müzik dünyasında ondan başka kim TİCARİ AMAÇ GÜTMEDEN albüm çıkatıyor.varsa bile bir elin 5 parmağını geçmez.keza,kim şarkılarında KEMAN ve GİTARI onun kadar iyi kullanabiliyor ve kim şarkılarında kendi yaşamını onun kadar güzel yansıtıyor.FERİDUN DÜZAĞAÇ sesiyle,hayata karşı duruşuyla,depresif haliyle,bazen neşesiyle,ağlaması,gülmesi ve sigarasıyla,şarkılarıyla ve ORKESTRASIYLA(TANER KELEŞ,ATA AKDAĞ,MERT ALKAYA,NAZLI BAŞAK,OYA ERKAYA AYMAN ve diğerleri...)herkesten farklı olduğu için bu siteye üye insanlar onu seçtiler. Wink
Sosyal İmleme

kemanci
TarihTarih: Çarşamba, Aralık 13, 2006 03:21
Üye Üye
Yaş: 20 Burçlar: Koç Meslek/Sektör: öğrenci Şehir: İstanbul Kayıt: 03 Aralık 2006 Mesajlar: 413
çok güzel yazmışsın,elıne sağlık ,hele şu şarkılarda keman kullanma işine ben de katılıyorum,keman sesı öyle bir ses ki iyi kullanılmazsa sırıtır parçada,ama fd sarkılarında kemanı sarkıya yediriyorlar,sindiriyorlar.çok güzel ya evet..

sokaklardaevcil
TarihTarih: Çarşamba, Aralık 13, 2006 19:05
Üye Üye
Yaş: 19 Burçlar: Kova Şehir: Bursa Kayıt: 13 Aralık 2006 Mesajlar: 45
evet gerçekten fd bunu iyi yapıyor.ben onu kemana olan aşkına bağlıyorum.bir konuşmasında kemana ve çello ya aşığım demişti sanırım. Wink

kemanci
TarihTarih: Çarşamba, Aralık 13, 2006 19:45
Üye Üye
Yaş: 20 Burçlar: Koç Meslek/Sektör: öğrenci Şehir: İstanbul Kayıt: 03 Aralık 2006 Mesajlar: 413
öyle mı demiş Razz ben de aşığım kemana Razz ay ne çok ortak noktamız var Wink Laughing ama arada bas gitar da çalmak istiyorum ya.ama bır de ona kalkışamam.keman yeterıne zorluyor.

Safkan
TarihTarih: Pazartesi, Aralık 18, 2006 18:33
Üye Üye
Yaş: 20 Burçlar: İkizler Meslek/Sektör: Öğrenci Şehir: İstanbul Kayıt: 30 Ocak 2005 Mesajlar: 105
Çünkü onun farklı olduğu ayrımını yapabiliyorum.Çünkü bana verdikleri,yaşattıkları herşeyiyle....Sanatçı kimliği bir numara zatennnnnn

lost
TarihTarih: Salı, Aralık 19, 2006 00:37
Yeni Üye Yeni Üye
Yaş: 18 Burçlar: Başak Meslek/Sektör: öğrenci Şehir: İstanbul Kayıt: 11 Aralık 2006 Mesajlar: 19
çünkü insan olarak kalabilmiş nadir varlık..

cmrtsi
TarihTarih: Pazartesi, Ocak 29, 2007 02:31
Üye Üye
Yaş: 21 Burçlar: Aslan Şehir: İstanbul Kayıt: 10 Ağustos 2006 Mesajlar: 589
yaptığı müziğin hakkını veren bir isim... bestesiyle, yazdığı sözleriyle, yorumuyla... kaliteli... Wink şarkılarının insanın üstünde yarattığı etkiden hiç bahsetmeyeyim en iyisi, çünkü kelimeler yetmez.. Wink kendimi şanslı görüyorum, ve burdaki herkes çok şanslı... feridun düzağaç dinleyip, kaliteli müziği bu boş müzik sektörü içinde farkettiğimiz için... Wink ( şahsi düşüncem)

blackpearl
TarihTarih: Pazartesi, Ocak 29, 2007 02:40
Misafir
Her şarkısında bir parça ben var..

hazan
TarihTarih: Pazartesi, Ocak 29, 2007 05:30
Üye Üye
Yaş: 26 Burçlar: Akrep Meslek/Sektör: Turizm Şehir: Ankara Kayıt: 08 Kasım 2005 Mesajlar: 972
sebepsiz seviyorum , bana yakın sadece

fdmburcu
TarihTarih: Perşembe, Şubat 1, 2007 14:31
Yeni Üye Yeni Üye
Yaş: 17 Burçlar: Balık Şehir: Kütahya Kayıt: 16 Ekim 2006 Mesajlar: 12
Daha iyisini bulamam ki. O benim severek dinlediğim tek sanatçı.Beni yansıtıyor ses tonuyla şarkı sözleriyle herşeyiyle.Belkide bu yüzden hergün dinliyorum.Hem de bıkmadan...

hale
TarihTarih: Perşembe, Şubat 1, 2007 19:45
Üye Üye
Yaş: 20 Burçlar: Terazi Meslek/Sektör: Muhasebe Şehir: Düzce Kayıt: 09 Ocak 2007 Mesajlar: 90
ben kendimi buluyorum onda..sarkı sözleri sanki benim için yazılmış..fd benm içimde saklı kalan,bir türlü dısarı cıkmaya cesaret edemeyen beni ortaya cıkarttı..ben nasıl onu secmiyim?nasıl dinlemiyim sarkılarını??o kadar huzurluyum ki..

cglsml
TarihTarih: Cuma, Şubat 23, 2007 21:07
Yeni Üye Yeni Üye
Yaş: 19 Burçlar: İkizler Meslek/Sektör: serbest meslek Şehir: İstanbul Kayıt: 21 Şubat 2007 Mesajlar: 1
Feridun Düzağaç benim için herşey ya onun gibisi yok dünyada kişiliği olsun sanatçılığı olsun duruşu olsun 1 numara iyiki varsın FD...... Wink Wink Wink

bluedeathdL
TarihTarih: Cumartesi, Şubat 24, 2007 16:15
Üye Üye
Yaş: 20 Burçlar: Yengeç Kayıt: 25 Mayıs 2006 Mesajlar: 270
Her karmaşaya ayrı bir şarkısı var ve gerçekten şarkı sözleriyle,duruşuyla piyasadaki nadir kaliteli insanlardan.Feridun Düzağaç şarkıları bana hep bir sonbahar düşü renginde zamanları çağrıştırır ve ben o sonbaharı çok seviyorum.

SeLlOo
TarihTarih: Cumartesi, Şubat 24, 2007 16:19
Yeni Üye Yeni Üye
Yaş: 17 Burçlar: Boğa Meslek/Sektör: ögrenci Şehir: İstanbul Kayıt: 01 Eylül 2006 Mesajlar: 5
Feridun düzağaç sesi ve şarkılarıyla muhteşem bir insan bence.

floydian
TarihTarih: Cumartesi, Şubat 24, 2007 20:14
Üye Üye
Yaş: 21 Burçlar: Oğlak Şehir: Bursa Kayıt: 03 Kasım 2006 Mesajlar: 40
Büyük usta Fikret Kızılok derki "Sanatçı; şarkılarını yazar, besteler, çalar,söyler."

Başka bir yerde de popülerlik için "Eğer albümlerim çok satmaya başlamışsa bir yerlerde hata yapmışım demektir." diyor.

Sanatçı tanımı bana büyük ustaların yanında Feridun abiyi de hatırlatıyor. Yine ustaların popüler kültürden uzak durma çabasını Feridun abide de yakalıyorum.

Şarkılarında dinleyicilerinin duygularına tercüman olmuyor. O sadece kendini, hissettiklerini anlatıyor. Bu da popüler olmak için değil, sadece kendini ifade etmek için sanatçı olduğunu gösteriyor

O tabiki de bir Kızılok, bir Ortaçgil, bir Alanson veya bir E. Koray olmayacak. Olması da gerekmiyor. Öyle olsaydı sadece bir tekrarcı olurdu heralde. Ama O Feridun Düzağaç.

Büyük ustaların çizdiği yolda kendi adıyla, kendi stiliyle ilerleyen biri.

Mesajları göster:  

Tüm saatler GMT +3 Saat
2. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki »
Yeni Başlık Gönder

Valid xhtml 1.0 Strict code