Pano Anasayfası

Lavinya.Net Panolar

Yazar Mesaj

Lavinya.Net Panolar : Teknoloji  :  Cep Telefonu Çılgınlığı...

Sitemizde Cep telefonu Olanların Sayısı ?

Cep telefonum var ve kullanmaktan memnunum.  
59%
[ 39 ]  59%
Cep telefonum yok.  
3%
[ 2 ]  3%
Cep telefonum var ama fazla kullanmıyorum  
37%
[ 25 ]  37%

Toplam Oylar : 66
hasta
TarihTarih: Salı, Ağustos 1, 2006 09:10
MesajMesaj konusu: Cep Telefonu Çılgınlığı...
Takımdan Takımdan
Yaş: 26 Burçlar: Yay Meslek/Sektör: Diğer Şehir: Yurt Dışı Kayıt: 16 Mayıs 2004 Mesajlar: 244
Dünya cep telefonu satışları yılın ikicin çeyreğini kapsayan nisan, mayıs ve haziran aylarında yüzde 22.5 artışla 237.8 milyona ulaştı. Yılık ilk yarısında satılan cep telefonu adedi ise 470.7 milyon oldu.

Uluslararası bağımsız araştırma kuruluşu International Data Corporation'ın pazar araştırma raporu verilerine göre satış adedinin 2006 yılında milyar adedi geçmesi bekleniyor.

Nokia yine lider, Motorola dünyanın iki katı hızlı büyüyor

Pazardaki üreticilerin durumuna baktığımızda Nokia'nın yine pazar lideri olduğunu ve ikinci çeyrekteki 78.4 milyon adetlik satışı ile pazar payını yüzde 33'e yükselttiğini görebiliyoruz.

İkinci sırada yer alan Motorola geçtiğimiz yıla oranla satış adetlerini yüzde 53.1 atırarak bir rekora imza atmış durumda. 51.9 milyon adetlik satışı ile pazar payı ise yüzde 17'den neredeyse yüzde 22'ye yükselmiş.

Sony Ericsson ise yüzde 33'lük büyüme rakamı ile LG Electronics'i geçerek pazarda dördüncülüğe yükselmiş durumda. Sony Ericsson'un 15.7 milyon adetlik satışı ve yüzde 6,6 pazar payı, LG Electronics'in ise 15.3 milyon satış adedi ve yüzde 6.4 pazar payı bulunuyor.

İlk 5 arasında en kötü performansı gösteren ise Samsung Electronics. Uzakdoğulu telefon üreticisi ikinci çeyrekte pazarın toplam büyümesinden oldukça geride bir performans göstererek sadece yüzde 8.2 büyüme ile pazar payını yüzde 11.1'e geriletmiş. Ancak yine de 26.3 milyon adetlik satış rakamı en yakın takipçisinin neredeyse iki katı.

Küçükler kan kaybetmeye devam ediyor

Bu beş büyük üretici dışında kalan üreticilerin toplam performansı ise pazarda küçükleri zor günlerin beklediğinin işaretçisi. Büyükler pazar paylarını sürekli yukarılara taşırken 2005 yılında yüzde 26.4 pazar payına sahip olan küçük üreticilerin tamamının pazar payı 2006'nın ikinci çeyreğinde yüzde 21.1'e gerilemiş durumda.

Aralarında BenQ Siemens'in de bulunduğu bu üreticileri ileride pek parlak günlerin beklemediği açıkça görülebiliyor. Siemens'in üstüne 50 milyon dolar para vererek kurtulduğu cep telefonu işinde ne kadar doğru bir strateji izlemiş olduğu da kanıtlanmış oluyor.

Kaynak: ads.evreka

hakan
TarihTarih: Çarşamba, Eylül 6, 2006 11:11
MesajMesaj konusu:
Takımdan Takımdan
Yaş: 29 Burçlar: Boğa Meslek/Sektör: Şube müd. Kayıt: 07 Eylül 2004 Mesajlar: 447
Benim her işim tlf la onsuz olmuyor..

desperada
TarihTarih: Salı, Eylül 12, 2006 11:23
MesajMesaj konusu:
Üye Üye
Yaş: 26 Burçlar: Yengeç Meslek/Sektör: Oyuncu Şehir: Yurt Dışı Kayıt: 17 Ağustos 2006 Mesajlar: 84
Bu kadar ulasilabilir olmaktan nefrt ediyorum, ama benimde isim tel ile sayilir. Ne yazikki sürekli yanimda Rolling Eyes
Rock

minis
TarihTarih: Cumartesi, Eylül 16, 2006 22:04
MesajMesaj konusu:
Üye Üye
Yaş: 20 Burçlar: Yengeç Meslek/Sektör: Öğrenci Şehir: İstanbul Kayıt: 12 Mayıs 2005 Mesajlar: 151
telle pek işim olmuyor ama alışkanlık bir nevi.. yapamam telefonsuz ...

nalan
TarihTarih: Pazar, Eylül 17, 2006 00:32
MesajMesaj konusu:
Üye Üye
Yaş: 24 Burçlar: Terazi Şehir: İstanbul Kayıt: 04 Mart 2006 Mesajlar: 310
yetişkin her insanda olmalı

hazan
TarihTarih: Pazartesi, Eylül 25, 2006 06:13
MesajMesaj konusu:
Üye Üye
Yaş: 26 Burçlar: Akrep Meslek/Sektör: Turizm Şehir: Ankara Kayıt: 08 Kasım 2005 Mesajlar: 976
cep telefonumdan nefret ediyorum keşke hiç gerek olmasa...

sinan
TarihTarih: Pazartesi, Eylül 25, 2006 07:25
MesajMesaj konusu:
Admin Admin
Yaş: 23 Burçlar: Oğlak Meslek/Sektör: Web Kayıt: 29 Eylül 2004 Mesajlar: 2069
Son bi yıldır telefon her çalışında kötü oluyorum nedense Rolling Eyes bi antipati başladı.

ama lazım bişey malesef

haldunbar
TarihTarih: Salı, Eylül 26, 2006 11:02
MesajMesaj konusu:
Takımdan Takımdan
Yaş: 26 Burçlar: Terazi Şehir: Antalya Kayıt: 04 Şubat 2005 Mesajlar: 202
İki adet cep telefonum var ve birinde bas-konuş özelliği de açık olduğu için onu ayriyetten telsiz niyetine de kullanıyorum. Yanımda olmalarını çok istediğim söylenemez ama; ekmek gibi su gibi birşey. Kendilerine İsmail YK dan malum şarkıyı gönderiyorum...

yaskaman
TarihTarih: Salı, Eylül 26, 2006 11:45
MesajMesaj konusu:
Misafir
Alıntı:
Kendilerine İsmail YK dan malum şarkıyı gönderiyorum...

eheheheheh süper süper Laughing
o ne biçim bir addır yahu
ismayil yeekeee puhahaha Laughing

mrym
TarihTarih: Salı, Eylül 26, 2006 13:11
MesajMesaj konusu:
Üye Üye
Yaş: 22 Burçlar: Kova Meslek/Sektör: laborant Şehir: Ankara Kayıt: 05 Eylül 2006 Mesajlar: 36
cep talim war yanımdadtaşıyorum çünkü işe gidip gelirken malum gerekebiliyo
ama tel manyağı değilim elinde tel çat çut msj yazanlardan değilim yada tel kulağımda yapışılı değil tel gerektiğinde we yerinde kullanınca güzel

zomzeus
TarihTarih: Cumartesi, Ekim 28, 2006 02:48
MesajMesaj konusu:
Üye Üye
Yaş: 23 Burçlar: Yengeç Meslek/Sektör: öğrenci Şehir: Sakarya Kayıt: 31 Mart 2006 Mesajlar: 196
telefon özellikle cep telefonu ilişkileri çok yozlaştırdı aşk denen hayatımızdaki en yüksek ilişki boyutu sadece telefonlarda yaşanır oldu geçenlerde bi arkadaşıma doğum gününde telgraf çektim telgraf ona ulaşınca beni maalesef aradı ama bende bi sürpriz yapıp mektup ya da kart atmasını beklerdim eskiden herşey daha sıcaktı şuna inanıyorum ki bu zamana ya da bu dünyaya ait değilim Arrow

nalan
TarihTarih: Cumartesi, Ekim 28, 2006 23:45
MesajMesaj konusu:
Üye Üye
Yaş: 24 Burçlar: Terazi Şehir: İstanbul Kayıt: 04 Mart 2006 Mesajlar: 310
seni 19. yüzyıla alalım zomzeus belki bi kaç buluş yaparsın bilim adına bu arada nick inin manası nedir Laughing

ponnik
TarihTarih: Cumartesi, Ocak 20, 2007 17:16
MesajMesaj konusu: Re: Cep Telefonu Çılgınlığı...
Üye Üye
Yaş: 20 Burçlar: Kova Şehir: Sakarya Kayıt: 08 Aralık 2006 Mesajlar: 640
cep telefonunu çok fazla kullanmıyorum benim için en önemli özelliği fotoğraf çekebilme özelliğinin olması...

blackpearl
TarihTarih: Cumartesi, Ocak 20, 2007 22:38
Misafir
telefonum var ama gereksiz yere kullanmıyorum..Öyle saatlerce telde konuşan yada msjlaşan biri değilim..Kurcalayıp oyunmuş,programmış onlarlada ilgilenmem..Telefonu sadece amacına yönelik kullanıyorum sanırım..

epsilon
TarihTarih: Çarşamba, Mart 21, 2007 16:56
Üye Üye
Yaş: 20 Burçlar: Yengeç Meslek/Sektör: ögrenci Şehir: İçel-Mersin Kayıt: 09 Mart 2007 Mesajlar: 43
cep telefonu da bütün teknolojik aletler gibi fazla kullanıldığında zararlı..ayrıca her an ulaşılabilir olmak çok kötü yaa..

Mesajları göster:  

Tüm saatler GMT +3 Saat
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfa: 1, 2  Sonraki »
Yeni Başlık Gönder

Valid xhtml 1.0 Strict code