Pano Anasayfası

Lavinya.Net Panolar

Yazar Mesaj

Lavinya.Net Panolar : Görüş İstek  :  GALERİ-GÜVENLİK KODU

bulgur
TarihTarih: Pazartesi, Ağustos 21, 2006 12:19
MesajMesaj konusu: GALERİ-GÜVENLİK KODU
Üye Üye
Yaş: 19 Burçlar: Terazi Meslek/Sektör: ögrenci Şehir: Balıkesir Kayıt: 29 Haziran 2006 Mesajlar: 112
sizden bişey istesemm arkadaslarr ne der bilmem resim galerisindeki güvenlik kodlarını kaldırsanız..Gecen gün yorumm yazdım herşeyii doldurdumm güvenlikk kodunu girdimm yokk tekara girdimm yokk tekarar...tekarar ama olmadıı bi türlüü şimdii isee hiçç yorumm yapmıyorumm bi ilgilenirsenizz sevinirimm...

Bugfixed
TarihTarih: Pazartesi, Ağustos 21, 2006 12:26
MesajMesaj konusu:
Site Admin Site Admin
Yaş: 27 Burçlar: Terazi Meslek/Sektör: Bilgisayarla İlgili-İnternet Şehir: Giresun Kayıt: 21 Haziran 2002 Mesajlar: 2355
merhabalar. O tamamen güvenlik için eklenmiş bir eklentidir. Güvenlik söz konusu olduğu için kaldırılması söz konusu olamaz. Fakat inceleme yaptığımızda herhangi bir problem olmadığını gördüm. Demek oluyorki siz yanlış girmişsiniz. Ya da bilgisayarınızdan kaynaklanan problemler olabilir.

Adventureman
TarihTarih: Pazartesi, Ağustos 21, 2006 13:35
MesajMesaj konusu:
Admin Admin
Yaş: 27 Burçlar: Başak Şehir: Giresun Kayıt: 03 Haziran 2004 Mesajlar: 1186
Güvenlik Kodu Girilirken Büyük Küçük Harfleri Aynı Şekliyle Yazmamız Gerekiyor Arkadaslar. Birde Güvenlik Kodunu Tam Olarak Okuyamıyorsanız Üzerine Tıklarsanız Yeni Bir Kod Gelecektir ...

heavenandhell
TarihTarih: Pazartesi, Ağustos 21, 2006 16:12
MesajMesaj konusu:
Üye Üye
Yaş: 18 Burçlar: Kova Meslek/Sektör: Öğrenci Şehir: Sinop Kayıt: 19 Haziran 2006 Mesajlar: 108
peki yazılan harflerin ve rakamların girilmesiyle güvenliğin ne alakası var? hep merak etmişimdir Rolling Eyes

Bugfixed
TarihTarih: Pazartesi, Ağustos 21, 2006 16:38
MesajMesaj konusu:
Site Admin Site Admin
Yaş: 27 Burçlar: Terazi Meslek/Sektör: Bilgisayarla İlgili-İnternet Şehir: Giresun Kayıt: 21 Haziran 2002 Mesajlar: 2355
İllaki web de bazı kayıt formlarında ya da benzer formlarda resim doğrulamalar ile karşılaşmışınızdır. Örneğin hotmail yahoo gibi mail kayıt olurken.

CAPTCHA resim üzerinde her oturumda her kullanıcıya farklı değerler vererek bu formları saldırı amaçlı yazılmış kötü robotlar tarafından değil de insanlar tarafından doldurulmasını sağlamaktadır. Kötü amaçla yazılmış web formları bu değerleri göremez.

Bu kötü amaçlı form gönderimlerinin en büyüğü sunucuya yük bindirerek kasılmasını, gereksiz spam mesajlarla doldurması gibi kötü sonuçlar ortaya çıkar.

sinan
TarihTarih: Pazartesi, Ağustos 21, 2006 16:40
MesajMesaj konusu:
Admin Admin
Yaş: 23 Burçlar: Oğlak Meslek/Sektör: Web Kayıt: 29 Eylül 2004 Mesajlar: 2069
önceleri siteleri gezen (kötü) robotlar bu gibi formlara flood yaparak; ya reklam amaçlı olur ya da hack (?) amaçlı yani..

özellikle ziyaretçi defteri olayında kullanılır bu reklam olayı. yani adam bi kod yazar bu siteye sürekli aynı reklam içerikli mesajı yazdırır..

işte bu ve bu gibi durumlara önlem olarak; adamın (robotların-kodların) otomatik yazılmasını önlemek amacıyla kullanılır..

bunun ingilizce kısaltması CAPTCHA dır. site işleri ile uğraşan arkadaşlara kesinlikle tavsiye edilir..

sinan
TarihTarih: Pazartesi, Ağustos 21, 2006 16:43
MesajMesaj konusu:
Admin Admin
bu arada murat abi benden daha hızlısın : ) mesajı ben onayladım hemen cevap yazayım dedim gönderdiğimde baktım ki Murat abim çoooktan yazmış Very Happy

Bugfixed
TarihTarih: Pazartesi, Ağustos 21, 2006 19:40
MesajMesaj konusu:
Site Admin Site Admin
Wink

SevGi
TarihTarih: Pazartesi, Kasım 27, 2006 23:26
MesajMesaj konusu: Re: GALERİ-GÜVENLİK KODU
Misafir
2 gündür fotoğraf yüklemek için uğraşıyorum ancak hiç bir şekilde olmuyor.Güvenlik kodunu fln kabul etmiyor,haricinde her şey normal..Sorun neden kaynaklanıyor acaba?

scalon
TarihTarih: Pazartesi, Kasım 27, 2006 23:30
Görevli Görevli
Yaş: 26 Burçlar: İkizler Meslek/Sektör: Ulaşım / Taşımacılık Şehir: İstanbul Kayıt: 15 Eylül 2004 Mesajlar: 505
güvenlik kodunu doğru girmediyseniz hata vermiş olabilir. anlaşılır bir güvenlik kodu bulana kadar, güvenlik kodunun çıktığı kutucuğa tıklayın ve o şekilde yeniden deneyin?

SevGi
TarihTarih: Pazartesi, Kasım 27, 2006 23:39
Misafir
Her şekliyle denedim inanın ama olmadı.Yine de çok teşekkür ederim,sağolun...

sinan
TarihTarih: Salı, Kasım 28, 2006 00:18
Admin Admin
sevgi hanım eklediğiniz için teşekkürler. resimleri alıyoruz tabi ki. şuan baktığımda sizin göndermiş olduğunuz bir resim onay için beklemekte idi. resim galerisine ilgisiz veya hoş olmayan resimlerin eklenmesini engellemek amacıyla oranın da onaylama sistemi bulunmakta.

konser afişi resim şu an yayındadır. katılımcılığınız için ayrıca teşekkürler..

SevGi
TarihTarih: Salı, Kasım 28, 2006 21:14
Misafir
Onaylama sisteminin olduğunu biliyorum ve bu konuda da çok haklısınız.Ancak çok uğraştığım ve en sonunda pes ettiğim için buraya yazma ihtiyacı hissettim.
İlgilendiğiniz için de ben teşekkür ederim...Smile

CANER
TarihTarih: Çarşamba, Mart 5, 2008 22:14
Üye Üye
Yaş: 15 Burçlar: İkizler Meslek/Sektör: Ögrenci Şehir: İstanbul Kayıt: 19 Ağustos 2006 Mesajlar: 446
bu arada mozillada girdiğin güvenlik kodu bir dahaki resimde de çıkıyor girince kabul etmiyor yani otomatik olarak değişmiyor ie yi bilmiyorum.

Mesajları göster:  

Tüm saatler GMT +3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Yeni Başlık Gönder

Valid xhtml 1.0 Strict code