Pano Anasayfası

Lavinya.Net Panolar


Yazar Mesaj

Lavinya.Net Panolar : Makaleler, Yazılar, Şiirler ve sizin şiirleriniz  :  O alnı dövmeli, eli tabancalı simsiyah adamı hiç unutmayın!

pyrazine
TarihTarih: Salı, Nisan 8, 2008 07:36
MesajMesaj konusu: O alnı dövmeli, eli tabancalı simsiyah adamı hiç unutmayın!
Üye Üye
Yaş: 26 Burçlar: Yay Meslek/Sektör: Öğrenci Kayıt: 14 Şubat 2006 Mesajlar: 290
O alnı dövmeli, eli tabancalı simsiyah adamı hiç unutmayın!

Gözüm o adamın üstünde! Antalya’da, Akdeniz Üniversitesi’nin bahçesi... Ellerinde kalın sopalar, kesici aletler ve taşlarla birbirlerinin üzerine yürüyen genç insanlar...
Polisle çatışıyorlar.
Televizyondan izliyorum.
‘Karşıt görüşlü’ öğrencilermiş...
Benim gözüm o adamın üstünde.
Onu takip ediyorum.
Elinde tabancası, doğrultuyor.
O adam ancak bir provokatör olabilir. Bir tezgahın içindeki kışkırtıcı!
Tersini düşünemiyorum.
Izbandut gibi bir adam.
Simsiyah takım elbiseli...
Simsiyah sakallı...
Saçlarını sıfır numaraya kazıtmış, upuzun boylu...
Bir de alnında dövmesi var:
Hazreti Ali’nin kılıcı Zülfikar’ın dövmesiymiş...
Namluya kurşunu sürüyor, tabancayı doğrultuyor, tetiği çekiyor, kulak tırmalayıcı kurşun sesleri...
Sonra gayet sakin arkasını dönüp koşar adım kaçmaya başlıyor.
Üniversite dışından gelmiş. MHP Antalya İl Başkanı’nın açıklamasına göre, arada bir parti merkezine uğrayan biriymiş ama partili değilmiş. Daha önce birkaç kez gözaltına alınıp bırakılmış... O adam ancak bir provokatör olabilir.
Tersini düşünemiyorum.
Ama bu kadar açık oynanır mı?..
Demokrasiye, istikrara, barış ve huzura bu kadar açık bir tuzak kurulur mu? Söyler misiniz, bu pis oyuna bir kez daha koyun gibi gelecek miyiz?..
Televizyon kameralarının önünde kurşunu namluya sür, tabancanı doğrult, ateşle ve sonra arkanı dönüp sakin bir havada kaçmaya başla...
Apaçık bir provokasyon değilse nedir bu?.. Hangi tezgahın içinde o simsiyah adam?..
Hangi oyunun figüranı?..
Hangi odakların tetikçisi?..
Türkiye’yi istikrarsızlaştırarak darbe ortamlarına sürüklemek isteyen odaklar çok mu çaresiz kaldılar, bu kadar mı sıkıştılar mı?
Bilemiyorum.
Ancak, Akdeniz Üniversitesi’nin bahçesindeki o simsiyah takım elbiseli, simsiyah sakallı, alnında Zülfikar kılıcından dövmeli ve eli tabancalı ızbandut gibi adamı televizyon ekranlarında izlerken içim fena oldu.
Kabus gibiydi.
1950’lerde, 1960’larda, 1970’lerde üniversite gençliğini birbirine düşüren, silahlandırarak birbiriyle çatıştıran o korkunç provokasyonlar gözümün önünden bir film şeridi gibi bir an geçip gitti.
1960’ların sonuyla 1970’lerin başında, kıyısından köşesinden ben de vardım o işlerin içinde. Türkiye’yi darbe ortamına sürüklemek için atılan bomba ve dinamitlere, sıkılan kurşunlara yabancı değildim.
Bugün de benzer bir filmi Türkiye’ye yeniden seyrettirmek istiyorlar. Üstelik baksanıza, çok açık oynamaya başladılar. Gençliği sokağa dökmek istiyorlar. Gençliği birbirleriyle ve devletin güvenlik güçleriyle çatıştırmanın peşindeler.
Hiç kuşkunuz olmasın.
O simsiyah adam, o kapkaranlık provokatör, yani o kışkırtıcı, bu yoldaki çabaların iğrenç simgelerinden başka ne olabilir ki?
Gençler yine sağ sol diye bölünsün. Gençler İslamcı laikçi diye bölünsün. Gençler ülkücü devrimci diye bölünsün. Gençler Sünni Alevi, Türk Kürt diye bölünsün. Çatışmalar üniversitelerden sokaklara taşsın. Böylece darbe ortamları uç versin!
Hayal kurmayın, istenen bu!
Bunlar organize işler!
Evet aynen öyle.
Özellikle 2000’li yılların başından beri Türkiye bir kez daha bu tuzağa düşürülmek isteniyor.
Darbe tertipleri derken, askeri ya da hukuki darbe süreçleri derken, hep bu tuzak anlatılmak isteniyor.
Türkiye’yi ‘düşman kamplar‘a bölecek böyle bir tuzaktan sakınmak isteyenleri, yani referansı demokrasi ve hukukun üstünlüğü olanları çok çetin bir sınav bekliyor.
Akdeniz Üniversitesi bahçesindeki o eli tabancalı, alnı dövmeli, ızbandut gibi simsiyah adam, bana bu topraklarda demokrasiyi bekleyen sınavın çetinliğini bir kez daha anımsattı.


Hasan Cemal

Milliyet / 8 Nisan 2008
Sosyal İmleme


mubarezatihayatiye
TarihTarih: Çarşamba, Nisan 9, 2008 18:47
MesajMesaj konusu: Re: O alnı dövmeli, eli tabancalı simsiyah adamı hiç unutmay
Üye Üye
Yaş: 17 Burçlar: Aslan Şehir: İstanbul Kayıt: 19 Ocak 2008 Mesajlar: 212
O adamı unutmamalı. İşte o, kalbi gibi sakalları, takımı simsiyah adamı... İşte o karanlık adamdır bizi ağlatan. Ülkemizi batıran ve en acısı; sorsan ülkesini sevdiği için bunu yapmış olacak.. O adam ve asıl onlar gibiler çok oldukça ağlayacağız. Elbet karşı duracağız. Elbet harekete geçmiş olmalı, ya da harekete geçilmişse buna katılacağız ama ya öldürseydi bir genci ya biri gitseydi. Evet o adam bir figüran. O bir kanlı sahne figüranı. Neden sanki TARİH TEKRARI yaşıyor hissine kapıldım. Kim bana verecek bunun hesabını. Bir genç uçsaydı kim açıklayacaktı annesine. O adam unutulmamalı ve hep heryerden çıkacak ve bize de silahını doğrultacak gibi aklımızda kalmalı. O adam bir gerçek. üstelik en kötüsü, evet, figüran. Kanlı sahnelerin, yönetmeni daha kara olan adamların ucuza aldığı bir figüran.

baykus
TarihTarih: Çarşamba, Nisan 9, 2008 19:51
MesajMesaj konusu: Re: O alnı dövmeli, eli tabancalı simsiyah adamı hiç unutmay
Üye Üye
Yaş: 23 Burçlar: Başak Meslek/Sektör: Emekli Şehir: İstanbul Kayıt: 30 Temmuz 2006 Mesajlar: 150
bu olayların tek suçlusu o karanlık adam mı ?

mubarezatihayatiye
TarihTarih: Perşembe, Nisan 10, 2008 18:22
MesajMesaj konusu: Re: O alnı dövmeli, eli tabancalı simsiyah adamı hiç unutmay
Üye Üye
Yaş: 17 Burçlar: Aslan Şehir: İstanbul Kayıt: 19 Ocak 2008 Mesajlar: 212
o karanlık adamı FİGÜRAN olarak ucuza alan,(bu olayın gerçekleşmesi için) kanlı sahnelerin yönetmenleri gerçek suçlulardır.

Mesajları göster:  

Tüm saatler GMT +3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Yeni Başlık Gönder

Valid xhtml 1.0 Strict code