Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Mısır Piramitleri

Sizin Kürsünüz. Genel de Konu dışı başlıklar...
Kullanıcı avatarı
Bugfixed
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2607
Kayıt: Cuma, Haziran 21, 2002 11:11
İsim: Murat
Konum: Giresun
Yaş: 43
İletişim:

Mısır Piramitleri

Mesaj gönderen Bugfixed »

mısır piramitleri

Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir. Ve bu taşları temin edebilecek en yakın mesafe yüzlerce km. uzaklıktadır.

Piramit kimin adıyla yapıldıysa, onun mumyasının bulunduğu odaya, yılda iki kez güneş girmektedir. Doğduğu gün, tahta geçtiği gün.

Gize'deki üç piramit aralarında bir Pitagor üçgeni olacak şekilde düzenlenmişlerdir. Bu üçgenin kenarlarının birbirlerine göre oranı 3:4:5'dir.

Büyük piramidin tepesi Kuzey kutbunu, çevresi ekvatorun uzunluğunu temsil eder. Ve iki uzunluk aynı mikyasa uygunluk gösterir.

Gizde'den geçen boylam, dünyanın denizleriyle anakaralarını iki eşit parçaya böler. Bu boylam ayrıca, kara üstünden geçen en uzun kuzey-güney yönlü boylam olup, bütün yer kürenin uzunluğuna ölçümünde doğal sıfır noktasını oluşturur.

Piramidin yüksekliğiyle, çevresi arasındaki oran, bir dairenin yarı çapıyla çevresi arasındaki oranın dengidir. Dört kenarlar dünyanın en büyük ve çarpıcı üçgenleridir.

Büyük Piramidin tabanının yüzeyi, anıtın yarısının iki katına bölündüğünde pi=3,14 sayısı elde edilir.

Büyük Piramidin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü, piramit yüksekliğinin karesine eşittir.

Büyük Piramit, dört ana yöne göre düzenlenerek inşa edilmiştir.

Piramit dev bir güneş saatidir. Ekim ortasıyla Mart başı arasında düşürdüğü gölgeler mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterirler. Piramidi çeviren tas levhaların uzunluğu bir günün gölge uzunluğuna eşittir. Bu gölgelerin tas levhalar üstünde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yılın uzunluğu yanlışsız olarak saptanabiliyordu.

Büyük Piramit'le dünyanın merkezi arasındaki uzaklık,Kuzey kutbuyla arasındaki uzaklığa eşittir ve kuzey kutbuyla dünyanın merkezi arasındaki uzaklığa eşittir.

Çok ilginç dimi. ?
En son Bugfixed tarafından Çarşamba, Kasım 7, 2007 17:45 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
kIzIlgece
Üye
Üye
Mesajlar: 135
Kayıt: Çarşamba, Ağustos 3, 2005 21:26
İsim: bilge

Mesaj gönderen kIzIlgece »

O dönemde yaşamış ve o pirmitlerin inşasını görmüş olmayı isterdim.Hem de nasıl.Ya bari bu mümkün değil, en azından gidip görürüm bir gün umarım.Adamlarda ne üstün matematik, astronomi bilgisi varmış .Benim aklıma 'Simyacı' kitabı geliyor piramit denilince, okuyan bilir nedenini.
dj_ets

Mesaj gönderen dj_ets »

ben mısırda rehberlık yapıyorum ....pramıtler ı her zaman anlatıyorum ....sıze onların bende kalan etkısını anlatmak ıstıyorum ....

hep fılmlerde merak ederdım nasıl bısey acaba ne kadar uzun ne kadar buyuk ...onları gormek bır hayalımdı ..bu hayalı mı 20 yasında gerceklestırdım ...onları uzaktan gordugumde ınanılmaz bı hayacan kapladı benı ..orda benı beklıyordu ....sfenks keops kefren ve mıkerınos ...cole ayak bastım ve oraya dogru gıtmeye basladım ınanılmaz bır andı ....sfenks ı gordum once ınanırmısınız ben onu daha kucuk bısey zannederdım ama yanında bır karınca gıbı kaldım ...devasa bısey dı ..ve benı kollarına almıstı...resmen kucuk dılımı yuttum ....daha sonra hayalıme dogru devam ettım ve ıste keops o ıhtısamıyla karsımdaydı ....dızlerım cozuldu ...mıkerınos a gırdım ...muhtesem bır ıscılık ınanılmazdı ...muze de tutankamum hazınesı va altın baslıgı goz kamastırıcıydı ..bır yandan tarıhı dınlıyor ..bır yandan o gunlerı yasıyordum ....ben hayalıme kavustum sımdı mısır da rehberlık yapıyorum .....burda kı ınsanlara oraları anlatıyor satıs yapaıyorum ....bu duyguyu yasamak ıstıyorsanız bence onları yakından gormenız gerekır ....
kIzIlgece
Üye
Üye
Mesajlar: 135
Kayıt: Çarşamba, Ağustos 3, 2005 21:26
İsim: bilge

Mesaj gönderen kIzIlgece »

Bu muhteşem bir şey!Kıskandım dj_ets'i :twisted: Ama ben de görmeye kararlıyım.Arkeolog olup oraları keşfetmek hayalimdi bir zamanlar...Piramidin en kuytu yerlerinde araştırmalar yapmak!oFF YA!
dj_ets

Mesaj gönderen dj_ets »

ınsallah gorursun kardesım .....ve bu duyguyu yasarsın ......en kısa zamanda ...
Kullanıcı avatarı
emrepark
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 481
Kayıt: Cumartesi, Nisan 23, 2005 19:19
Konum: Eskişehir

Mesaj gönderen emrepark »

ben de görmek isterdim ,o mükemmel mimarileri çok yakından ve detaylarıyla incelemek çok ayrı bişey olsa gerek
azarcı

Mesaj gönderen azarcı »

bakın onun hikayesi böyledir;
piramitleri ingilizlerin üstün teknolojisi yapmışama mısırlılar çalmış onu
ama mısıra nası gitmiş bilmem onuda siz bulun :!:
callahan

Mesaj gönderen callahan »

kızılgece yazdı:O dönemde yaşamış ve o pirmitlerin inşasını görmüş olmayı isterdim.Hem de nasıl.Ya bari bu mümkün değil, en azından gidip görürüm bir gün umarım.Adamlarda ne üstün matematik, astronomi bilgisi varmış .Benim aklıma 'Simyacı' kitabı geliyor piramit denilince, okuyan bilir nedenini.
evet nedenini cok iyi biliriz simyaci.........benim kitabim sanki ben yazmisim gibi.
callahan

Mesaj gönderen callahan »

azarcı yazdı:bakın onun hikayesi böyledir;
piramitleri ingilizlerin üstün teknolojisi yapmışama mısırlılar çalmış onu
ama mısıra nası gitmiş bilmem onuda siz bulun :!:
bu bilginin ne kadari dogru geliyor sana kardes....
sen pascal ucgeninini bilirisin di mi?
1
1 1
1 2 1
..................
alsana piramidin sirri
dj_ets

Mesaj gönderen dj_ets »

ben boyle bıseyın oldugunu dusunmuyorum ....evet boyle bır soylentı var ama bu asla kanıtlanamamıstır ....ben pramıtlerle ılgılı bı cok sey okudum ve anlatıyorum ama bu sekılde ıngılızler den calınmıs denmesı bence o ınsanların yaptıgı emege saygısızlık olarak dusunuyorum ...oyle olsaydı ıngılızler yapardı bu pramıtlerı bence onlar mısırlılardan calmıslardır....
mihrimah

Mesaj gönderen mihrimah »

ne kadar dogrudur bilmiyorum ama küçük bi kagıtta okumuştum piramitlerin sırrını.şöyle diyordu;"piramitler hakkında ileri sürülen bi iddiada onların bugünün teknolojisiyle yapılmadıgı.yani tarih öncesi insanlık ilerlemiş ve belki bugünün teknolojisinden ileri safhalara gelmiş.ancak nuh tufanına benzer bi yıkım dünya insanlıgının sonu olmuş.bugüne saglam kalabilen birkaç harikadan biri pramitler."
yazı birkaç yıllık ama okudugum günden beri tek bi yorum daha duymadım.merakım
büyük açıkçası. :arrow: :?:
Kullanıcı avatarı
lonely
Görevli
Görevli
Mesajlar: 926
Kayıt: Salı, Ağustos 30, 2005 10:55
İsim: Burcu
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen lonely »

Her ne olursa olsun bence piramitler görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Gidip o havayı teneffüs etmek çok güzel olsa gerek.
Mutlaka duymuşsunuzdur Trabzon'da Sümela Manastırı ( Meryem Ana Manastırı ) diye bir yer var. Ben oraya gittim insan gerçekten şaşırıyor. Çünkü o kadar yüksek bir yer ki 2 saat patika yol tırmanıyorsunuz. En tepede de manastır var. İçeri girince koca bir yerleşim yeri ile karşılaşıyorsunuz.
Ben de mihrimah'ın bahsettiği şeyi duydum. Mantıklı da geliyor aslında. Yoksa bu yapıtlar bu kadar ince ayrıntılarla nasıl inşa edilmiş olabilir ki.
dj_ets

Mesaj gönderen dj_ets »

pıramıtler ın yapısı gercekten cok ılgınc ve dehset verıcı ...ıcerıye gırıldıgınde once genısleyen daha sonra daralan ve ınsanın gecmesı cok zor olan yerler ortaya cıkıyor ...suana kadar bır cok tunel ve bırcok yazıt ele gecırılmesıne ragmen hala o dedıgım gırılemeyen yerlerde kı sır perdesı aralanamadı ve daha bırcok gızem ı ıcınde barındırmakta...mıkerınos a gırdıgım zaman ınanılmaz bı tarıh ıle karsılastım ...bu benı gercekten korkutmus ama ınanılmaz bır heyecen duymama sebep olmustu .....o tuneller o koku o tarıh ...dısarıya cıktıgımda orda calısan kolelerı ve mılyonlarca kısıyı dusunup vay canına dedıgım gunu hıc ama hıc unutmayacagım ....

sıze tavsıyem bu heyecanı yasamanız gercegı oranın yerlılerınden dınlemenız .....onların pramıt tarıhı sızı hayrete dusurecektır ....
Kullanıcı avatarı
lonely
Görevli
Görevli
Mesajlar: 926
Kayıt: Salı, Ağustos 30, 2005 10:55
İsim: Burcu
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen lonely »

dj_ets çok şanslısın arkadaşım. yazdıklarını okudukça gidesim geliyor. inşallah en kısa zamanda bende görebilirim oraları. ben gidene kadar sen hala orada rehberlik yapıyor olursan da seni bulmak isterim.
Kullanıcı avatarı
Gülce
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 106
Kayıt: Salı, Ekim 11, 2005 00:03
İsim: Ebru
Konum: Giresun

Mesaj gönderen Gülce »

dj_ets acayip güzel anlatıyosun şeyi sorcam sana...nil nehrinin keopsa uzaklıgı nedir nehirden anlatabilecegin anektodlar varmı......
Cevapla