Dün akşam, yani 9 Ocak 2008 Cuma gecesi, İzmir Bornova Ooze Venue'de muhteşem bir Feridun Düzağaç konseri vardı. Aranızda gidenler var mı bilmiyorum, ben kendi hissettiklerimi burada sizlerle paylaşmak istiyorum.
FD sahneye biraz geç çıkmak durumunda kaldı, çünkü FD'den önce başka bir grup sahne aldı. Sahneye ilk çıktığında, üzerinde deri bir paltosu, mavi bir T'shirt'ü ve siyah beresi, kot pantolonu vardı. Çok şirindi. Birkaç şarkı seslendirdikten sonra ara verdiler. Tekrar çıktığında, kırmızı T-shirt'ü ve güzel güneş gözlüğü ile karşımızdaydı.
Çok Geç ile konser başladı. Arkasından, artık sırasını hatırlamıyorum şarkıların, Çok Aşık, Beni Bırakma, Deli, Boş Ders Şarkısı, Rüzgar, Ebruli, Sakın Gelme, Dipteyim Sondayım Depresyondayım, Uçak, İçimden Şehirler Geçiyor, Lavinia, Alev Alev, Estarabim, Senin Şarkın, Senin İçin, Yeni Köy, Söz Ver, FD, Cumartesi, Düşler Sokağı, Buralardan Gitme, Cumartesi, Aşkın E Hali, Kara Kara şarkılarını seslendirdi. Şarkıları bize çokça söylettirdi. Konserin süprizi iki şarkı vardı, onlar da Yanında ve Sor idi. Benim için büyük mutluluktu onları canlı canlı dinlemek. Daha önce nasip olmamıştı.
Sakın Gelme'yi seslendirmeden önce açıklama yaptı. İnternette bir takım şeyler yazılıyor, dedi. Aynı şarkıları söylüyorsunuz, aynı esprileri yapıyorsunuz, gibilerinden, dedi. Ama ben bu şarkıyı söyleyerek ölebilirim, hatta ölmek isterim, lütfen bunları yazıp durmayın, şeklinde bir ifade kullandı
FD ve orkestra yine süperdi... Bir kere mükemmel çaldılar. Ooze Venue'nün ses düzeni de mükemmeldir zaten. FD çok güzel söylüyordu. Taner Abi gitarıyla ve karizmasıyla mükemmeldi. Oya yine çok güzeldi, Allah'ıma emanet. Nasıl da yakışıyor sahneye... Ata da muhteşemdi. Bir an kendisini kaybedecek zannettim. Onu hiç bu kadar coşkulu görmemiştim, maşallah

Mert'i pek göremedim maalesef, ziller çok yüksek olduğu için yüzünü kapatıyordu. Ama kuliste konuşma fırsatı buldum, yine çok şekerdi her zamanki gibi

. Nazlı da bir ara ortamdan buharlaşacak zannettim, kaptırdı kendini çok... Okan Abi'yi çok göremedim, FD biraz engelliyordu, durduğum yerden dolayı. Ama o da gayet iyiydi.
Şimdiye kadar katıldığım konserlerden farklı olan bir şey daha vardı, o da, FD orkestrayı en başta tanıttı, halbuki bitirirken tanıtırdı. Ona şaşırdım. Bir de, konseri Depresyon ile bitirirdi, ama bu sefer yoğun istek üzerine Kara Kara ile bitirdi. Seyirci de seyirciydi ama yani. Gerçekten, çok seviyeli ve coşkulu bir seyirci vardı. Konser çok güzel geçti arkadaşlar. Orada olup bu ortamı benimle paylaşmanızı isterdim... Giden olduysa yazsın lütfen...