| Yazar |
Mesaj |
|
| yaskaman |
Tarih: Pazar, Ağustos 27, 2006 22:02
Mesaj konusu: |
|
|
|
Misafir
|
|
ne mutlu bu siteye ki; birçok üyesi "şu çılgın Türkler"i ya okumuş ya da okumakta.. en önemlisi okuyan herkesin beğeniyor olması.. umarım toplum bilincinin yayılması konusunda büyük etkileri olur bu kitabın. hep söylüyoruz ya; nerden geldiğini bilmeli insan...
|
|
|
|
|
| emrepark |
Tarih: Pazartesi, Ağustos 28, 2006 00:30
|
|
Takımdan

Burçlar:
Meslek/Sektör: öğrenci
|
|
sunay akının tüm kitaplarını tavsiye ederim,bilgi birikiminiz, besleyici kitaplar hepsi
|
|
|
|
|
| lonely |
Tarih: Pazartesi, Ağustos 28, 2006 00:35
|
|
Görevli

Burçlar:
|
arkadaşlar bir kitap var ısrarla arıyorum ama bir türlü bulamıyorum sağa sola haber verdim bulan olursa mutlaka alsın diye ama kimseden olumlu bir yanıt gelmedi. Adı "Altın Aşk Vuruşu" yazarı ise son zamanlarda ekranda gördüğümüz rock şarkıcısı Aydilge Sarp. kitap 2004'de basılmış ve bildiğim kadarıyla tek basım. bu kitabın bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise aşağıda yazan tanıtım bölümü. siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama bulursanız mutlaka okuyun derim.
"Görüyorum seni, düşüyor musun? Ölümle mi kaçacaksın? Seni terk etmeyeyim diye, benden önce sen mi terk edeceksin beni? Size söylüyorum, çekilin, rahat bırakın onu! Bitti mi, tüm bu korku ve kötürüm günler, piyano tuşlarının üzerine düşüyor kan damlaları. Burnundan dudaklarına doğru ince, kızıl bir ırmak süzülüyor. Yükselen müziği duyuyorum. Felaketin bestesi, birbirine âşık notaların bitmez tükenmez soluğu akıp gidiyor kanınla. Kendilerini bırakıveriyorlar. Beyaz tozlar sızıyor burnundan içeri, beynine beni götür, onları değil. Ne kadar tutabilirim seni? Daha kaç zaman burdasın? Bir akşamlık, iki gecelik? Yarımınla bile yetinirim, ne olur kendinin tamamını alıp gitme. Yaşamın üzerinden atlayıp gidişin gibi, acının üzerinden atlamayı öğret bana. Ne kadar yükselmeye çalışsam da tam ortasına düsüveriyorum çamurun. İliklerime kadar işledi bataklığın kokusu. İmalat hatası bir varlığım artık ben. Herhangi bir süpermarketin herhangi bir reyonuna koysunlar beni. Çabucak tüketileyim. Elimi tut... Tuttun mu?"
Uyuşturucu bağımlısı bir piyanist ile mazoşist eğilimleri olan genç bir kızın bağımlılığa dönüşen aşklarının hikâyesi... Manevi açlığını uyuşturucuyla doyurmaya çalışan Ozan ve içsel çatışmalarını kendi bedenine zarar vererek dindirmeye çalışan Sade'nin sevgi açlığı. Kaybedilen iç dünyanın yerini doldursun diye kullanılan uyuşturucuların mahvettiği hayatlar... Ve tüm yaraları iyileştirebilecek tek güç: Aşk.
|
|
|
|
|
| derinmavi |
Tarih: Pazartesi, Ağustos 28, 2006 15:35
|
|
Üye

Burçlar:
|
|
en son ayşe kulinnin nefes nefesesini okudum.herkese tavsiye ediyorum.ikinci dünya savaşi ve Türkiye hakkında bilmedigim bi çok şey ögrendim.
|
|
|
|
|
| nalan |
Tarih: Cuma, Eylül 8, 2006 22:12
|
|
Üye

Burçlar:
|
|
kesinlikle dünya klasikleri ve özellikle tolstoy un anna karanina sı
|
|
|
|
|
| yaskaman |
Tarih: Pazar, Eylül 10, 2006 12:47
|
|
|
Misafir
|
|
|
|
| fotosentez |
Tarih: Cuma, Eylül 15, 2006 11:56
|
|
Takımdan

Burçlar:
|
|
suç ve ceza da harika.ben ısrarla nietzsche ağladığında'yı tavsiye ediyorum.gerçekten kusursuz bir felsefe kitabı
|
|
|
|
|
| emrepark |
Tarih: Cuma, Eylül 15, 2006 14:18
|
|
Takımdan

Burçlar:
|
|
en son suç ve cezayı okudum,bence de çok başarılı bir klasik.Zaman zaman kendimden birşeyler de bulduğum oldu Raskolnikov'da.Tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
| yaskaman |
Tarih: Cuma, Eylül 15, 2006 21:41
|
|
|
Misafir
|
kız arkadaşım beni raskolnikov'a benzetmiş suç ve cezayı okuduktan sonra.
ben de onun tavsiyesi üzerine okudum açıkçası..
çok da beğendim...
|
|
|
|
|
| dinledimdeanladim |
Tarih: Pazartesi, Ekim 2, 2006 17:52
|
|
Banlanmış Üye

Burçlar:
Meslek/Sektör: ogrenci
|
raskolnikov'un psikolojisinde insan kendinden bi çok şey bulabiliyor.bizim vicdan azabımızın gerekçesi o kadar ağır olmasada rodyan romanoviç raskolnikov(ya da böyle bişidi)u anlatırken ben donstoyevski ye hayranlık duydum bi insanın insan psikolojisini bu kadar iyi anlatması onun içine girebilmiş olması takdiri çok fazla hakediyor.üstada derin saygılarımla
|
|
|
|
|
| yaskaman |
Tarih: Salı, Ekim 3, 2006 11:05
|
|
|
Misafir
|
sadece raskolnikovla da kalsa iyi, razumihin, sonya, avdotya romanovna, lujin ve nice yan karakterler çok iyi bir dille aktarılmış. bence "klasik" olarak nitelendirilebilecek kitaplara karşı var olan önyargıyı ortadan kaldırabilecek başlıca eserdir suç ve ceza
|
|
|
|
|
| nalan |
Tarih: Pazar, Ekim 22, 2006 01:38
|
|
Üye

Burçlar:
|
|
felsefeden hoşlananlara soffie'nin dünyası
|
|
|
|
|
| zomzeus |
Tarih: Pazar, Ekim 22, 2006 02:31
|
|
Üye

Burçlar:
|
|
felsefe okuyabiliyorum!!! böyle buyurdu zerdüşt
|
|
|
|
|
| fotosentez |
Tarih: Pazar, Ekim 22, 2006 10:57
|
|
Takımdan

Burçlar:
|
|
ben okudum soffienin dünyasını gerçekten çok güzel bi kitap.okuldan her ay okumamız için kitaplar öneriyorlar o yüzden nietzche ağladığında'yı bitiremedim daha.ama soffienin dünyasının güzel olduğuna katılıyorum.felsefe zaten olağan dışı güzel bişey.çekiyo beni.
|
|
|
|
|
| nalan |
Tarih: Pazar, Ekim 22, 2006 13:13
|
|
Üye

Burçlar:
|
|
sevindim yoldaş ecco home ! yada aforizmalar !
|
|
|
|
|
|
|