| Yazar |
Mesaj |
|
| boreas |
Tarih: Pazar, Nisan 9, 2006 01:22
Mesaj konusu: feridun'un kaleminden |
|
|
Üye

Burçlar:
|
|
Bir gün körebe oynarsak gizlice açarım gözlerimi; seni yine kaybetmeyi kaldırmaz içim.
bakildiginda cok sade, cok basit gibi görünen bir cümle ile 'O' nsuzlugun korkusunu bence müthis bir sekilde anlatmis bu cümle ile.
türkceyi onun gibi kullaniyor olmayi cok isterdim.
|
|
|
|
|
| Bozcaada |
Tarih: Pazar, Nisan 9, 2006 10:57
Mesaj konusu: |
|
|
|
Misafir
|
Çok,çok güzel. Kelimelerle ifade edemiyorum bazen.
Çok anlamlı,çok derin,çok içten...
Hislerimi anlatabilecek kelime yok...
|
|
|
|
|
| seyytan |
Tarih: Pazar, Nisan 9, 2006 11:46
|
|
Üye

Burçlar:
Meslek/Sektör: insan
|
|
evet güzel söz ama anlayana deme...
|
|
|
|
|
| emrepark |
Tarih: Pazar, Nisan 9, 2006 13:05
|
|
Takımdan

Burçlar:
Meslek/Sektör: öğrenci
|
|
ÇOK DERİN...kelimeler yetersiz kalıo,çok feridunca bi söz
|
|
|
|
|
| dicoria_mavi |
Tarih: Pazar, Nisan 9, 2006 14:35
|
|
Üye

Burçlar:
|
evet ya..çok iyi gerçekten..durup,düşününce sarsıyor insanı..ne desem ki.
'......ne konuşuyor bu insanlar,
ne kadar uzak kelimeler anlamdan..' diyor ya yine O..
aynen öyle olacak bundan sonarki kelamlarım...
|
|
|
|
|
| cansu cancan |
Tarih: Pazar, Nisan 9, 2006 14:47
|
|
|
Misafir
|
|
muhTeşem yaa.. başka ne söylenebilir ki..
|
|
|
|
|
| fd_rocker |
Tarih: Pazar, Nisan 9, 2006 14:55
|
|
Üye

|
|
çok anlamlı bir söz.Ama anlayana.
|
|
|
|
|
| hopeless depression |
Tarih: Pazar, Nisan 9, 2006 15:44
|
|
|
Misafir
|
|
böyle şeyler hisseden o kadar çok kişi var ki ama ifade etmeye gelince yetersiz... fd bu açığımızı kapatıyo nasıl bi sözdür o ya!
|
|
|
|
|
| deniz902 |
Tarih: Pazar, Nisan 9, 2006 21:52
|
|
Yeni Üye

Burçlar:
|
|
evet bencede türkçeyi öçok müthiş kullanıyor hatta çok müthiş kullandığı için gördüğüm bir sitede cumartesi şarkısı hakkında lüzumsuz itici bir yorum yapamışlar çok sinirlendim ve bazı insanların bazı şeyleri anlamadıkları kanısına vardım
|
|
|
|
|
| bozcaadali |
Tarih: Pazartesi, Nisan 10, 2006 01:16
|
|
Üye

Burçlar:
|
|
Yüreğe derinden dokunabilen kaç kişi var böle?
|
|
|
|
|
| yagmurlar |
Tarih: Pazartesi, Nisan 10, 2006 13:32
|
|
Takımdan

Burçlar:
|
hiç birşey söyleyemiyorum, yorum yapamıyorum, tarif edilemez duygular bunlar.Böyle şeyleri gerçekten yaşayınca, ne demek istediğini çok iyi anlıyosun..Ve sadece seni gerçekten ANLIYORUM diyebilirim...
Teşekkürler.........F.D.
|
|
|
|
|
| nilay_14 |
Tarih: Pazartesi, Nisan 10, 2006 15:27
|
|
Üye

Burçlar:
Meslek/Sektör: Öğrenci
|
|
zaten böyle bir söz feridun düzağaç tan başka kime ait olabilirdi ki...çok güzel gerçekten!!!
|
|
|
|
|
| boreas |
Tarih: Pazartesi, Nisan 10, 2006 17:39
|
|
Üye

Burçlar:
|
Hepimizin hayatinda cok ayri bir yere sahip Feridun Düzagac'in kaleminden cikardigi muhtesem eserleri burada yine sizlerle paylasmaya devam ediyorum. Esasinda onun sakladigim cok cümleleri var elimde ama böyle bir fikir birden geldi aklima. Gelen cevaplardan da anladigim kadariyla genel olarak begeniyle karsilanmis. Asagiya cok begendigim cümlelerinden yine bir tanesini yaziyorum. Sonucta hepinizin bildigi gibi her Cumartesi Radikal Spor'da yaziyor. Her ne kadar spor bölümünde yazsa da hatta sadece futbol yaziyor gibi görünse de bence yazdigi o kadar ince, o kadar anlamli seyler var ki. O yüzden bir kere öngörü ile yaklasan "amaaan canim yaza yaza futbol yaziyor" diyenler bence cok sey kaybediyor. Dönüp dönüp tekrar okudugum o kadar cok yazilari oluyor ki oluyor. Bence bizim icin bulunmaz bir nimet gibi birsey onun haftanin bir günü bir yerlerde biseyler yaziyor olmasi.
Bu arada aklimdayken söyleyeyim. gecenlerde eksisözlük'te onu elestiren bir yazi yazilmis. Gs'li Ayhan Akman'dan A.A. diye bahsetmesi birisini cok kizdirmis. begenilmeyebilir,elestirilebilir tabii ki ama herseyin belli bir ölcüsü var sonucta. her sey bu kadar ucuz degil. onu yazan kimse artik, bilmiyorum adini sanini bulmus eksisözlük gibi herkesin adini saklayip takma isimlerle ona buna salladigi bir ortami(ben de mesela burda kendi ismimle yazmiyorum ama merak edenlere ismim Bora soyadim da Sezen), kafasi da o gün heralde fd'nin yazdiklarina bozulmus. oturup hooop dökmüs oraya icini. ohh ne kolay ne rahat. bir kere herseyden önce eger 'YERSE'(ama yemez) yazsin bakalim yazdiklarinin altina kendi isim ve soyadini da ondan sonra sallasin kime sallayacaksa.
neyse cok laga luga oldu. ama napim o yazi beni cok sinirlendirmisti. ama dedigim gibi neyse bu konuyu uzatmiyorum ve bunun hakkinda yakin bir zamanda bir baslik acip birseyler yazacagim.
sizi tekrardan sevgili fd'nin kalemi ile bas basa birakiyorum...
Güneş tutulmuş bana ne. Ben tutulsam kimseler görmeden kimse seyredemeden; seyredenler çoğalınca bozulurmuş oyun.
|
|
|
|
|
| Bozcaada |
Tarih: Pazartesi, Nisan 10, 2006 19:49
|
|
|
Misafir
|
Dostum bu konuda polemik yaratmayalım lütfen.
Herkesin kendine görüşleri var bu konuda.
Eleştirmek ya da yermek kimseye düşmez. Kendi fikridir köşe yazısı yazmak,bize düşen ona saygı duymaktır.
Ben de okuyorum yazılarını,dediğin gibi çok güzel bölümleri var.Özellikle son kısımlar çok anlamlı oluyor.
Bizimle paylaştığın için saolasın.
|
|
|
|
|
| boreas |
Tarih: Pazartesi, Nisan 10, 2006 20:47
|
|
Üye

Burçlar:
|
iyi peki tamam yazmam bisey konu hakkinda.
yalniz polemik yaratmayalim demissiniz, evet polemik olmasin ama bence bazi konularda da polmeik yaratmaya gerek var.
ben niye elestiriyor dememistim. elestirilcek tabii ki. ama elestirmenin de bi uslübu var. akil verir, hesap sorar gibi yazi yazmak elestiriye girmez. "sunu bilmeli ki" gibi cümlelerle kimse kimseye bisey söyleyemez ya da yazamaz neyse artik adi.
hem köse yazisi yazmis demissiniz ama ben onu köse yazisi olarak görmüyorum. o zaman herkes köse yazari. feridun düzagac'in yaptigi köse yazarligidir. ve de feridun düzagac oldugu icin ordadir. yani madem ona akil vermesini biliyor onlari yazan kimse artik önce gitsin bakalim kendine Radikal'de bir köse alsin.
benim aklimda dedigim gibi baslik acip konuyu daha uzun yazip üzerinde durmak vardi ama ters karsilaniyorsa yazmam birsey.
|
|
|
|
|
|
|