Her konserde olduğu gibi ekibin sahneye çıkmasından iki saat önce kapıların açılacağını düşünerek saat 22:30 civarı Balans'a girdik. Fakat salona girince öylece kalıverdik orta yerde. O ne kalabalıktı öyle. İçeri girdiğimiz her vakit en öne kadar ilerler bütün Lavinya.net üyeleriyle ve diğer Feridun Düzağaç severlerle görüşür hasret giderir, birlikte söylerdik şarkıları. Bu defa bu mümkün olmadı. Kimseleri göremedim konser boyunca.
İlk defa Ferdidun Düzağaç konserine gelenler ne bu kardeşim saat 22:00'da girdik hala bekliyoruz. Kaçta çıkacak bu adam, şeklinde söylenmeye başladı. Hatta ıslıklamalar oldu. Sanırım FD ve ekibi bu olağanüstü kalabalığı daha fazla bekletemeyeceğini düşünüp sahneye 23:20'de çıkarak biz eski dinleyicilerini hem sevindirdi hem de şaşırttı.
Hakan Abimiz yine formundaydı. Muhteşem bir çiçekle FD'ye uzandı. Her konserde çiçeğin boyutu büyüyor sanırım.

Çok samimi içten insanlar Hakan Abi ve Hayriye Hanım. Konser sonunda yanına gitmeyi başarabildim, konser anında kalabalıktan mümkün olmamıştı. Kucaklaştık hasret giderdik. Nerelerdesin, diye kızarak fırçasını da attı ki, haklıydı yani.
Emrah'ı, (Bozcaada), Zafer'i (Bigmerlin), Gülşah Hanım'ı (Scalon) aradı gözlerim. Kalabalıktan orada olup olmadıklarını göremedim. Konser sonunda Gülşah Hanım'ı gördüm sadece. Ama biz birlikte söylemeye alışıktık o şarkıları. Yanyana olamasakta eğer orada idiyseler yine aynı çatı altında beraber söyledik şarkılarımızı.
İçimden Şehirler Geçiyor'u ihmal etmedi. Onsuz olmaz. Eski ve yeni şarkılarını karıştırıp söyledi. Ama ben dakikalarca Yüzün'ü bekledim. Ve bir an umudumu kesmiştim. Yoksa söylemeyecek mi derken, FD geçti kenara, oturdu merdivene karanlık bir köşeye, sahne karardı ve YÜZÜN çalmaya başladı. Tabii ben dağıldım ki; hala toparlanabilmiş değilim. Benim en sevdiğim şarkısı İçimden Şehirler Geçiyor adlı parçasıdır, bilenler bilir. Bütün şarkıları bir yana o bir yanadır benim için. Her ne kadar FD onun yerine Yeniköy'ü koyuyorum artık dese de ben başka şarkı tanımam. Ve onun kadar sevdiğim bir şarkı daha var artık: Yüzün.
Konser bitmeden salonu terk edenler oldu onu anlayamadım. Ne bekliyordunuz Teoman'mı? Neden Teoman dediğime gelince; bir çok kişi FD dinleyicisi eğlenmekten anlamıyor bu ne biçim ortam, Teoman dinleyicisi mükemmel eğlenir, diyordu. Zaten çoğu dayanamayıp gitti.
Şunu unutmayın, biz oraya eğlenmeye değil, ruhumuzun dibinden gelen dalgaları dindirmeye ve yeni dalgalar edinmeye gidiyoruz.
Her şeye rağmen FD ve ekibi harikaydı. Ne performanstı ama. İki saat kırk dakika sahnede aralıksız kaldılar. Ara verelim mi, dedi FD arada bir ama seyirci HAYIIIIIR, diye bağırınca sahneden ayrılamadı. Hiç bu kadar uzun bir konserini izlememiştim.
Teşekkürler Feridun Düzağaç ve ekibi. İyi ki varsınız.