Kategoriler
Diğer Web

VDSL2

VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line-Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı) sayesinde İnternet 1 Temmuz’dan itibaren 8 kat artarak 4 megabitten 32 megabite çıkacak. VDSL2’nin aylık ücreti ise 169 YTL olarak açıklandı. Hızlı internet erişimi olan ADSL’de altyapı yatırımlarını hızla artıran Türk Telekom’un, mevcut olan hız kapasitesini 20’ye katlayacak olan VDSL2 servisini yakında hizmete sunacak. Türk Telekom’un Temmuz ayında hizmete sunacağı VDSL2, ilk olarak 100 bin aboneye ulaştırılacak ve 30 megabit hızda olacak. Böylece ADSL’de 4 megabit olan hız bir anda 8’e katlanmış olacak…

VDSL2 sayesinde bireysel kullanıcılar oldukça gelişmiş seviyede internet erişimine sahip olabilecekler. Örnek olarak, 700 MB’lık DivX formatında bir film, VDSL2 sayesinde 4 dakikada, 5 MB büyüklüğünde olan bir müzik dosyası ise 25 saniyede bilgisayara yüklenebilecek. Türk Telekom ayrıca internet erişimindeki hız kapasitesini de kademeli olarak artıracak. Planlara göre, bu sıralama 8 , 12, 16, 20, 24 ve 30 megabit olacak. 30 Mbitlik paketin fiyatını açıklamayan Türk Telekom yetkilileri, hız artışıyla birlikte ADSL ücretlerinde düşüş olacağını söyledi.

Altyapı sağlayıcısı Türk Telekom, ADSL hizmetinde olduğu gibi VDSL2 servisini de toptan olarak satacak. Ardından da başta Türk Telekom Net olmak üzere diğer şirketler bu servisi son kullanıcıya ulaştıracak.

İlk etapta 30 megabit olan hız seviyesi, 70 megabite kadar çıkacak. Şirketin 2008 sonu hedefi bu servisi 250 bin kullanıcıya ulaştırmak. Bunun için ciddi altyapı yatırımı yapan firma, yurtdışı çıkış hatlarını da kuvvetlendirmek için çalışma başlattı. Bu kapsamda New York, Londra ve Paris’te POP noktaları kurulacak. Bu sayede gerek duyulduğunda buralardan da hizmet alınmış olacak.

VDSL2 aynen ADSL’de olduğu gibi telefon hattı kullanılarak ve hat meşgul edilmeden kullanılıyor. Sadece modemlerin bu teknolojiye uyumlu olması gerekiyor.

VDSL2 sayesinde, kullanıcılar Triple Play denilen ses, görüntü, veri, yüksek çözünürlüklü televizyon (HDTV) ve interaktif oyunlardan da yararlanabilecek.

VDSL2 için altyapısını geliştiren ve yenileyen Türk Telekom, çalışmalar kapsamında kablo ve kutu yenilemeleri de gerçekleştirdi.

Türk Telekom VDSL2’yi İnternet Servis Sağlayıcıları aracılığıyla hizmete sunacak. İnternet kullanıcıları VDSL2’ye aylık 16 megabit için 129 YTL, 32 megabit için 169 YTL ödeyecek.

İlk etapta VDSL2 hizmeti 73 ilde 450 lokasyonda verilecek. Talebe göre VDSL2 kapasitesini artırmayı hedefleyen Türk Telekom, VDSL2’yi 01 Temmuzda hizmete sokacak.

ADSL için kullanılan modemler VDSL2 için kullanılamayacak. İnternet servis sağlayıcıların bu nedenle kullanıcılara ücretsiz modem veren kampanyalar üzerinde çalıştıkları belirtildi.

Türkiye, 32 megabit internet hızı ile Avrupa’da Almanya ve Fransa’nın ardından, DSL ile en hızlı internet kullanan 3. ülke olacak.

“VDSL2” için 3 yanıt

bu hızlar bizler için çok yeni ve heyecan verici. çok çok iyi oldu derim ben bu yeni sistemin gelmesi. ben bağlatmak için başvuruda bulundum bile.

VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line-Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı) İnşallah dedikleri hızlarda ve sorunsuz olarak kullanabilir.
16 megabit için 129 YTL, 32 megabit için 169 YTL olarak yapılan fiyatlandırma tahmin edilenin üzerinde bir fiyatlandırma olmuş.

Ne desem bilmiyorum ama inşallah bu hizmet doğru düzgün, kesintisiz, gerçek hızında, destekli olup inşallah ADSL hizmetine benzemez. Fiyatlara gelince:
16 megabit için 98 YTL, 32 megabit için 128 YTL.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.